Ειδήσεις

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου στη μνήμη του Μακαριστού Ποιμενάρχη Σταγών και Μετεώρων


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου στο θλιβερό άγγελμα της   εις Κύριον εκδημίας του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων α ε ι μ ν ή σ τ ο υ Ποιμενάρχου ΚΥΡΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, συνήλθε έκτακτα σήμερα 19 Μαρτίου  2017, σε συνεδρίαση.

Παρόντος και του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού Γεωργίου .
Αφού άκουσε τον  Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που τιμητικά μίλησαν για την πολύπλευρη δραστηριότητα και πλούσια προσφορά τόσο στη  Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων όσο και στη Δημοτική Ενότητα Ιθώμης και ιδιαίτερα στο Φανάρι που ήταν η γενέτειρα του, του σεπτού Ιεράρχη που επί 27 χρόνια υπηρέτησε ως Ποιμενάρχης της παραπάνω Μητρόπολης  και συνδέθηκε με τον πιστό λαό της περιοχής  σαν Εκκλησιαστικός Ηγέτής του, με δεσμούς αμοιβαίας αγάπης και εκτίμηση.
Του Μητροπολίτη που με ήθος, σύνεση και πίστη στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, εργάσθηκε με ζήλο για την προβολή                                                          και επίλυση των προβλημάτων του Λαού και της Εκκλησίας.
Του Μητροπολίτη που αφιέρωσε την ψυχή και το πνεύμά του, στην υπηρεσία του Θεού και της Εκκλησίας.
Εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Σεπτού και Ικανού Ιεράρχη, συμμετέχοντας στο καθολικό βαρύτατο πένθος της Εκκλησίας.

Και Αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1.-Εκφράζει τη μεγάλη συγκίνησή του και διερμηνεύει τη συγκίνηση όλων των δημοτών του Δήμου Μουζακίου και ιδιαίτερα  του τόπου καταγωγής του  το Φανάρι Καρδίτσας  της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης,   για την εκδημία εις Κύριον του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων  ΚΥΠΟΥ΄ΣΕΡΑΦΕΙΜ   Σεπτού Ιεράρχη και Εμπνευσμένου Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ .
2.-Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Μουζακίου στο ΦΑΝΑΡΙ,  έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης καταγωγής του εκλιπόντος               ΚΥΡΟΥ΄ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, την Δευτέρα 20η Μαρτίου 2017 ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.Οι δημοτικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας.
3.-Να αναρτηθούν, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα,  μεσίστιες  οι Σημαίες στο Δημαρχιακό Μέγαρο Μουζακίου  και στα  Καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Ιθώμης και Παμίσου .
4.-Να γίνει κατάθεση στεφάνου στη Σορό του Μεταστάντος.
5.-Να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία, Τιμητική                Αντιπροσωπεία  από  μέλη του ΔημοτικούΣυμβουλίου.
6. Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια  του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένειά του και να επιδώσει το παρόν ψήφισμα.
7. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα συνεδρίαση του Δ.Σ .
8. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και να αποσταλεί   στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

 

 

 

Ο Δήμαρχος  τα Μέλη του Δ.Σ           Ο Προέδρος του Δ.Σ
Κωτσός Γεώργιος                               Δημήτριος Τσιούμας

 

Προηγούμενο άρθρο Αλλαγή ωραρίου λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου -Φαρμακείου
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα