Ειδήσεις

Όχι στην αξιολόγηση είπε το 85% των εργαζομένων στους ΟΤΑ


Μαζική ήταν η συμμετοχή (85%) των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Νομό Καρδίτσας στην Απεργία-Αποχή κατά της προσχηματικής αξιολόγησης και της «ντροπολογίας» Γεροβασίλη με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό ικανοποιώντας το αίτημα των δανειστών για κατάργηση των συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων και επιβολή ποινών σε όσους συμμετέχοντας στις συλλογικές αποφάσεις των συνδικάτων, απεργούν.

Παράλληλα, με την μαζική συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή τόσο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στο Δημόσιο γενικότερα, όπως ανακοίνωσε και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εστάλη ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., πώς δεν πρόκειται να περάσει η αξιολόγηση των υπαλλήλων όπως μεθοδεύεται από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τονίζουν σε κάθε κατεύθυνση πώς η αξιολόγηση του προσωπικού που προτείνει η κυβέρνηση  δεν στοχεύει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και στην πραγματική αύξηση παραγωγικότητας, αλλά εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, όπως τη συρρίκνωση του Δημοσίου Τομέα και την εκχώρηση υπηρεσιών στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Άλλωστε, το γεγονός ότι η «αξιολόγηση» είναι προαπαιτούμενο που θέτουν οι δανειστές για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης προδίδει και το σχέδιο της κυβέρνησης.

Επισημαίνουμε πως ακόμη και αυτή η προσχηματική αξιολόγηση σύμφωνα με το Ν.4369/2016, δεν προσμετράτε στις πρώτες κρίσεις Προϊσταμένων που «θα πραγματοποιηθούν» με τον τρόπο αυτό.

Είναι μία ακόμη απόδειξη πώς η αξιολόγηση δεν αφορά στην καλύτερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου αλλά στην προώθηση των «προθύμων» μέσω της απαράδεκτης, μεροληπτικής και αναξιοκρατικής συνέντευξης των 1.000 μορίων που θα «καταποντίζει» κάθε αυξημένο τυπικό προσόν ή εμπειρία.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν έτσι και τώρα θα απαντήσουν στον εκβιασμό και στην αυταρχική «ντροπολογία» Γεροβασίλη για την αξιολόγηση, με κλιμάκωση του συλλογικού αγώνα και καθολική συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή.

Καλούμε δε και εκείνους τους συναδέλφους που κάτω από τον εκβιασμό της κυρίας Γεροβασίλη, κατέθεσαν τα φύλλα αξιολόγησης να ανακαλέσουν μαζικοποιώντας την συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από την προσχηματική αξιολόγηση.

Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα πως δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε.

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Είναι πλέον ζήτημα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού!!!

 

Για το Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                          ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Περονόσπορος και σε καλλιέργειες με τομάτα θερμοκηπίου
Επόμενο άρθρο Βιολογική καλλιέργεια και καταναλωτικό κίνημα - Του Σωκράτη Βασιλάκου