Ειδήσεις

Όχι στη διάθεση χύμα τσίπουρου άγνωστης προέλευσης


Για την πορεία του Συνεταιρισμού καθώς επίσης και για τις προτάσεις τους για την  διάθεση του χύμα τσίπουρου και κρασιού ενημερώνει ο  Α.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΣ Καρδίτσας.

Παράλληλα, εκφράζει για άλλη μια φορά την αγανάκτησή του για την  εφαρμογή του Ε.Φ.Κ 0,20€/lit στο κρασί 12,20€/lit στο τσίπουρο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Τον τελευταίο καιρό   ενώ  στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών  δηλώνουν ότι  με την επιβολή του Ε.Φ.Κ  στο κρασί  δεν αυξήθηκαν τα έσοδα  αντίθετα μειώθηκαν λόγω της μείωσης των πωλήσεων  και ταυτόχρονα αυξήθηκε η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία επιμένουν στην επιβολή του.

Σύμφωνα με  στοιχεία του  ΣΕΑΔΟΠ  εισάγονται παράνομα κάθε χρόνο στη χώρα μας 20.000.000 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης  με τεράστιες συνέπειες  όχι μόνο  για την εθνική οικονομία αλλά για την υγεία των καταναλωτών ,αφού  αυτές οι ποσότητες δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και πολλές φορές είναι επικίνδυνες  για τους καταναλωτές.

Η υγεία των καταναλωτών απειλείται  και από την διάθεση χύμα τσίπουρου άγνωστης προέλευσης το οποίο <<φέρεται>> ως τσίπουρο  διήμερων αποσταγματοποείων  και διατίθεται  σε πλαστικές συσκευασίες . Οι έλεγχοι  του κράτους όπως και στις περιπτώσεις της παράνομης εισαγωγής ,δυστυχώς είναι  ανεπαρκείς , με αποτέλεσμα το φαινόμενο αυτό να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις .

Γι’ αυτό  για άλλη μια φορά καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση του Ε.Φ.Κ στο κρασί  και ταυτόχρονα  να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για τη στήριξη  της Αμπελοκαλλιέργειας και την προστασία του καταναλωτών

Ο Συνεταιρισμός μας  θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για την κατάργηση αυτού του άδικου μέτρου  και καλεί τα μέλη του  να συμμετέχουν στη Γενική Απεργία  την 17 Μαΐου  στηρίζοντας τα αιτήματα μας . Συνεταιρισμός δεν είναι κατά των διημέρων , με την προϋπόθεση να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος τόσο στην παραγωγή όσο και στην διακίνηση.

Επίσης να απαγορευτεί τελείως το χύμα τσίπουρο όπως επίσης και η εμφιάλωση σε πλαστικές συσκευασίες για την προστασία των καταναλωτών.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Συνεταιρισμός μας προχώρησε στη δημιουργία Ομάδας Παραγωγών  η οποία αποτελείται από  12 μέλη αρχικά  και έχει αναγνωριστεί από το Πρωτοδικείο Καρδίτσας , ενώ ταυτόχρονα προσαρμόσαμε το καταστατικό  μας σύμφωνα με το  νέο Νόμο 4384  για την λειτουργία  των  συνεταιρισμών και με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  αποφασίστηκε η αύξηση  της συνεταιριστικής μερίδας από 1000 στα 2000 ευρώ .

 

Προηγούμενο άρθρο Live οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία