- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Γ. Καπράνας: Δίνουμε αγωνιστικό παρών στο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας με τους δανειστές ουσιαστικά σε ένα τέταρτο μνημόνιο. Εθελοτυφλώντας για τις ήδη ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, αφού εφάρμοσε με ευλάβεια το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε, το ενίσχυσε με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα, απειλώντας την Κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση και συλλογική αφωνία, εξουδετερώνοντας τα μέσα συλλογικής δράσης των εργαζομένων και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις τους.

Οι νέες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς, η μείωση του αφορολόγητου, η επιβολή νέων φόρων σε τρόφιμα, καύσιμα, ποτά, τιμολόγια κ.λ.π. , η μονιμοποίηση χαρατσιών και φόρων η δραματική αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας και το τεράστιο ποσοστό ανεργίας έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό περιβάλλον στην Ελληνική κοινωνία. Όλα αυτά διευρύνουν την φτώχεια, την εξαθλίωση, την λιτότητα ενώ παράλληλα έχουμε πλήρη αποδιοργάνωση κάθε παραγωγικού ιστού.

Το χειρότερο όλων είναι οι διαρκείς παρεμβάσεις στα Δημοκρατικά και κοινωνικά μας Δικαιώματα, μέσα από την κατάργηση και τις συνεχείς παρακάμψεις Δημοκρατικών Θεσμών και     Διαδικασιών.

Ο στόχος πλέον είναι ξεκάθαρος. Η εσωτερική υποτίμηση με την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας. Κάθε Δημοκρατίας.

Ακολουθείται μια πολιτική που είναι λάθος, που τα νούμερα δεν βγαίνουν και αυτό φαίνεται από:

Γι΄αυτό συνεχίζουμε  αγωνιστικά και μαχητικά! Για την κοινωνία, με την κοινωνία, στους δρόμους του αγώνα!

Αγωνιζόμαστε για την προστασία της αξιοπρέπειας των Εργαζομένων, των Ανέργων, των Συνταξιούχων, των Επόμενων Γενεών σε μια κοινωνία με :

Έχουμε χρέος όλοι μας να δώσουμε ένα δυναμικό, αγωνιστικό παρόν στο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στο Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα στου Βενιζέλου.

Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας ενάντια στη φτώχεια, στην εξαθλίωση στη λιτότητα, στις απολύσεις, στα χαράτσια, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στην ανεργία.

Θα πρέπει να ενημερώσουμε τα σωματεία, τους συλλόγους, όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ότι θα μπουν λεωφορεία για την   δωρεάν μετακίνηση όσων θέλουν να συμμετέχουν στο μεγάλο αυτό Εργατικό και Κοινωνικό Συλλαλητήριο.

 

Τοποθέτηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Γιώργου Καπράνα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου.