- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Δημ. Παπακώστας : Έργα ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και ορεινή Αργιθέα

Με χαρά βλέπουμε η περιφ. Θεσσαλιας να εγκαινιάζει το δρόμο Λιβάδι -Σαραντάπορο (άσφαλτος σε 16χλμ με 11εκατ ευρω από πόρους ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-διατομή 7+2 μέτρα και μια λωρίδα ανά κατεύθυνση).

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να θυμίσουμε οτι η ορεινή Αργιθεα παραμένει στους χωματόδρομους. Η ανατολική Αργιθεα ακόμα στερείται ασφαλούς οδικής σύνδεσης με δ.ε Αχελώου. Ενώ υπάρχει μελέτη από ΔΤΕ ΑΝΤΙΠ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ για οδικό τμήμα Βραγκιανα (καρφι )-β  Μαραθο -Αετοχωρι -Λίμνη Στεφανιαδας (15 χλμ )και με 10εκατ ε είναι δυνατή η ολοκλήρωση του δρόμου, ακόμα το δίκαιο αίτημα των Αργιθεατων είναι…υπό  εξέταση. Είναι η ώρα τα κέντρα αποφάσεων να στρεψουν το βλέμμα  τους προς…Δυτικά.

Ο περιφ)ρχης  Θεσσαλίας γνωρίζει το πρόβλημα, μαζί πήγαμε στον  τότε υπουργό Μιχ. Χρυσοχοιδη (Νοε 2014). Οι Βουλευτές επίσης. Η  βουλευτής κ. Π. Βραντζα (ΣΥΡΙΖΑ) έχει θέσει το αίτημα στο νέο Υπουργό Χ. Σπιρτζη. Εντός του καλοκαιριού πρέπει να κινηθούμε ενωτικά για ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και δημοπράτηση. Η ισόρροπη αναπτυξη της Θεσσαλίας αποτελεί  δίκαιο πανθεσσαλικο αίτημα.

Δημ. Παπακώστας

ορεινό παρεμβατικό Δίκτυο ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.