Ειδήσεις

Δημ. Παπακώστας : Έργα ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και ορεινή Αργιθέα


Με χαρά βλέπουμε η περιφ. Θεσσαλιας να εγκαινιάζει το δρόμο Λιβάδι -Σαραντάπορο (άσφαλτος σε 16χλμ με 11εκατ ευρω από πόρους ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-διατομή 7+2 μέτρα και μια λωρίδα ανά κατεύθυνση).

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να θυμίσουμε οτι η ορεινή Αργιθεα παραμένει στους χωματόδρομους. Η ανατολική Αργιθεα ακόμα στερείται ασφαλούς οδικής σύνδεσης με δ.ε Αχελώου. Ενώ υπάρχει μελέτη από ΔΤΕ ΑΝΤΙΠ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ για οδικό τμήμα Βραγκιανα (καρφι )-β  Μαραθο -Αετοχωρι -Λίμνη Στεφανιαδας (15 χλμ )και με 10εκατ ε είναι δυνατή η ολοκλήρωση του δρόμου, ακόμα το δίκαιο αίτημα των Αργιθεατων είναι…υπό  εξέταση. Είναι η ώρα τα κέντρα αποφάσεων να στρεψουν το βλέμμα  τους προς…Δυτικά.

Ο περιφ)ρχης  Θεσσαλίας γνωρίζει το πρόβλημα, μαζί πήγαμε στον  τότε υπουργό Μιχ. Χρυσοχοιδη (Νοε 2014). Οι Βουλευτές επίσης. Η  βουλευτής κ. Π. Βραντζα (ΣΥΡΙΖΑ) έχει θέσει το αίτημα στο νέο Υπουργό Χ. Σπιρτζη. Εντός του καλοκαιριού πρέπει να κινηθούμε ενωτικά για ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και δημοπράτηση. Η ισόρροπη αναπτυξη της Θεσσαλίας αποτελεί  δίκαιο πανθεσσαλικο αίτημα.

Δημ. Παπακώστας

ορεινό παρεμβατικό Δίκτυο ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση των παραγωγών της Δημοτικής Ενότητας Κάμπου
Επόμενο άρθρο Προαιρετικά κλειστά τα καταστήματα στην Καρδίτσα την Κυριακή