- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ενάντια στο σύστημα και τους φασίστες που το υπηρετούν

Ανώνυμες … αναρτήσεις στο διαδίκτυο, με βάση προειλημμένες αποφάσεις -από ποιους άραγε;- καλούν τους μαθητές σε καταλήψεις για τη «Μακεδονία και τη Βόρειο Ήπειρο» αλλά και υποστηρίζουν μεμονωμένες καταλήψεις που ήδη έχουν λάβει χώρα για το ίδιο ζήτημα .

Αλήθεια, γιατί όλοι αυτοί που δήθεν νοιάζονται για την πατρίδα και το λαό μας δεν λένε τίποτα:

Ο λαός μας, που προσπαθούν να τον ταπεινώσουν και τον υποτάξουν με το βάθεμα της εξάρτησης από ΗΠΑ και ΕΕ, με την επιβολή των μνημονίων και των ξένων μηχανισμών εποπτείας, με τη φτωχοποίηση του αλλά και την αντιλαΪκή πολιτική της δήθεν αριστερής κυβέρνησης, να μην πέσει στην παγίδα του εθνικισμού και του φασισμού.
Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν «η Μακεδονία είναι ελληνική» αλλά αν ολόκληρη η χώρα ανήκει στον εργαζόμενο λαό τη στιγμή που οι ιμπεριαλιστές διαφεντεύουν στη χώρα με τη συμφωνία της ντόπιας αστικής τάξης και των κυβερνήσεών της, παλιότερων και τωρινών.
Η μοναδική απάντηση σε όλους αυτούς που επιτίθενται στη νεολαία και το λαό αλλά και σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν ρίχνοντας το εθνικιστικό τους δηλητήριο είναι να αναπτύξουμε μαζικούς αγώνες αντίστασης στην επίθεση που δεχόμαστε και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.
Απέναντι σε όλους αυτούς που «κόπτονται» για την Ιστορία και καπηλεύονται την έννοια της πατρίδας, η νεολαία και ο λαός να γράψει τη δική του ιστορία με αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
Να αντιταχθούμε στην επαναχάραξη των συνόρων, που μόνο πόλεμο, προσφυγιά και κομμάτιασμα των λαών μπορεί να φέρει.
Να οικοδομήσουμε σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης με τους γειτονικούς λαούς και τους πρόσφυγες, ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές και τις αστικές τάξεις που τους υπηρετούν .

 

Των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών