Ειδήσεις

Ενάντια στο σύστημα και τους φασίστες που το υπηρετούν


Ανώνυμες … αναρτήσεις στο διαδίκτυο, με βάση προειλημμένες αποφάσεις -από ποιους άραγε;- καλούν τους μαθητές σε καταλήψεις για τη «Μακεδονία και τη Βόρειο Ήπειρο» αλλά και υποστηρίζουν μεμονωμένες καταλήψεις που ήδη έχουν λάβει χώρα για το ίδιο ζήτημα .

Αλήθεια, γιατί όλοι αυτοί που δήθεν νοιάζονται για την πατρίδα και το λαό μας δεν λένε τίποτα:

  • Για τις ΗΠΑ που κάνουν τα πάντα για να εντάξουν τη FYROM στο φιλοπόλεμο οργανισμό του ΝΑΤΟ.
  • Για τις ΗΠΑ που επεκτείνουν τις βάσεις στην Ελλάδα με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης που καθιστά τη χώρα ορμητήριο πολέμου και θανάτου
  • Για τη συμμετοχή και της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, που όχι μόνο δεν φέρνει ασφάλεια στο λαό μας και τους λαούς της περιοχής αλλά μας μπλέκει στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά τυχοδιωκτικά σχέδια.
  • Για τα μνημόνια, την καταβαράθρωση των εργατικών δικαιωμάτων, την ανεργία, την υπερεντατική εργασία με εξευτελιστικά ή απλήρωτα μεροκάματα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που δρομολόγησαν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι μέσω ΔΝΤ και ΕΕ και υλοποίησαν και συνεχίζουν να υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Αντίθετα γίνονται μπράβοι των εφοπλιστών και των εργοδοτών όπως στο εργατικό Πέραμα του Πειραιά.
  • Για την κατεδάφιση των δικαιωμάτων σε παιδεία , υγεία, ασφάλιση, υγειονομική περίθαλψη, και για το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Δεν λένε τίποτα γιατί εκφράζουν το ίδιο σύστημα και υπερασπίζονται την ίδια πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων που γέννησε και γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού και της νεολαίας μας .
  • Αντίθετα αξιοποιούν την απογοήτευση αλλά και τον θυμό μεγάλων τμημάτων του λαού και της νεολαίας και με πατριδοκάπηλες φωνές, αποπροσανατολίζουν από το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός του λαού, δηλαδή οι ξένοι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ , ΕΕ, η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις τους.
  • Είναι οι ΗΠΑ και ΕΕ που χάραξαν τα σύνορα των Βαλκανίων με το αίμα των λαών τους τις προηγούμενες δεκαετίες και τώρα αξιοποιούν πατριδοκάπηλες και εθνικιστικές φωνές για να διαιρέσουν τους λαούς της περιοχής και για να προωθήσουν τα δικά τους ματοβαμένα συμφέροντα.
  • Και είναι αυτοί, το πιο μαύρο και αιματοβαμμένο χέρι του συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί σαν τρομοκρατική εφεδρεία από αυτούς που σήμερα δηλώνουν ότι ανήκουν στο «δημοκρατικό τόξο» όταν ο λαός βγει στο δρόμο για να διεκδικήσει τη ζωή του.

Ο λαός μας, που προσπαθούν να τον ταπεινώσουν και τον υποτάξουν με το βάθεμα της εξάρτησης από ΗΠΑ και ΕΕ, με την επιβολή των μνημονίων και των ξένων μηχανισμών εποπτείας, με τη φτωχοποίηση του αλλά και την αντιλαΪκή πολιτική της δήθεν αριστερής κυβέρνησης, να μην πέσει στην παγίδα του εθνικισμού και του φασισμού.
Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν «η Μακεδονία είναι ελληνική» αλλά αν ολόκληρη η χώρα ανήκει στον εργαζόμενο λαό τη στιγμή που οι ιμπεριαλιστές διαφεντεύουν στη χώρα με τη συμφωνία της ντόπιας αστικής τάξης και των κυβερνήσεών της, παλιότερων και τωρινών.
Η μοναδική απάντηση σε όλους αυτούς που επιτίθενται στη νεολαία και το λαό αλλά και σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν ρίχνοντας το εθνικιστικό τους δηλητήριο είναι να αναπτύξουμε μαζικούς αγώνες αντίστασης στην επίθεση που δεχόμαστε και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.
Απέναντι σε όλους αυτούς που «κόπτονται» για την Ιστορία και καπηλεύονται την έννοια της πατρίδας, η νεολαία και ο λαός να γράψει τη δική του ιστορία με αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.
Να αντιταχθούμε στην επαναχάραξη των συνόρων, που μόνο πόλεμο, προσφυγιά και κομμάτιασμα των λαών μπορεί να φέρει.
Να οικοδομήσουμε σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης με τους γειτονικούς λαούς και τους πρόσφυγες, ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές και τις αστικές τάξεις που τους υπηρετούν .

 

Των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών

Προηγούμενο άρθρο Καθηγητές από τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Τουρκία επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Η Ψυχική Υγεία σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο