- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η απάντηση του κλάδου στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ν. Καρδίτσας συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 10/01/2021, θέλοντας να εκφράσει την υποστήριξή του στις αποφάσεις της ΔΟΕ, για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού, απέναντι στις εξελίξεις των διαδικασιών των ψευδοεκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2020.

Βρισκόμαστε, όχι μόνο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του, πολύτιμου για τον κλάδο, θεσμού του αιρετού εκπροσώπου στα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά και σε μια κρίσιμη στιγμή, για τη λειτουργία της δημοκρατίας μέσα στον κλάδο.

 Για το λόγο αυτό :

 

Επιτέλους, η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης που όλοι βιώνουμε και να κατανοήσει πως η εκλογή των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι μία πολύ σοβαρή, δημοκρατική και υπεύθυνη διαδικασία, η οποία πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εξυπηρετώντας πρωτίστως τα συμφέροντα της εκπαίδευσης και των λειτουργών της κι όχι πολιτικές σκοπιμότητες ελέγχου, υποβαθμίζοντας το ρόλο και το κύρος των υπηρεσιακών συμβουλίων.

 Καμία νομιμοποίηση των προκλητικών  πραξικοπηματικών ενεργειών της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ, απέναντι στο θεσμό του αιρετού εκπροσώπου των εκπαιδευτικών. Του θεσμού που κατακτήθηκε με αγώνες και γαλουχήθηκε με οράματα του κλάδου. Το μήνυμα του 95% αποχής, από τις εκλογές παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020, ήταν μία πρώτη ηχηρή απάντηση του κλάδου στον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας. Ενωμένοι και συσπειρωμένοι, απέχουμε από τις διαδικασίες συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην απαξίωση  του θεσμού του αιρετού και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.