- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η φτώχεια σε αριθμούς – Γράφει ο Γ. Βαϊόπουλος

Ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει ( σχεδόν επαίρεται ) για άλλη μια φορά, επειδή έσωσε το τραπεζικό σύστημα της χώρας με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων ,οι αριθμοί έρχονται να δείξουν μια σκληρή πραγματικότητα . Μια πραγματικότητα που δείχνει ότι φτωχύναμε , είμαστε άνεργοι και όσοι καταφέρνουμε να έχουμε δουλειά, δουλεύουμε περισσότερο από όλους στην Ευρώπη . Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι επίσημα , αφορούν το β’ τετράμηνο του 2014  και προέρχονται από την ΕΛΣΤΑΤ .

Στοιχεία που προκαλούν θλίψη και απογυμνώνουν τους πανηγυρισμούς των ψοφοδεών στελεχών της κυβέρνησης!!!

Όσον αφορά τον πλούτο , αν – που και πόσος υπάρχει , η απάντηση είναι στα παρακάτω.

Η Ελβετική τράπεζα Credit Suisse αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής : Το 1% ( ναι το ΕΝΑ )των Ελλήνων συγκεντρώνει το 56,1% του πλούτου!!! Για να μην μείνουν αμφιβολίες για το αν η κρίση τους έπληξε όλους συνεχίζει .  Στα χρόνια της κρίσης η συγκέντρωση πλούτου στα χέρια λίγων αυξήθηκε καθώς από το 48,6% που ήταν το 2007, το 2014 ανήλθε σε 56,1% Μάλιστα η τράπεζα , ως δομικό στοιχείο του ανταγωνιστικού καπιταλισμού που θέλει να κινείται το χρήμα  , προειδοποιεί ότι αυτή η ανισότητα θα οδηγήσει την χώρα σε νέα ύφεση

Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους εύενδοτους  κυβερνώντες  του τόπου που πορεύονται με το δόγμα « Ζητιανεύουμε , δεν ζητάμε , δεν απαιτούμε»

Τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι οι Έλληνες  έχουν πειστεί ότι η συγκυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει τον αγώνα για την σωτηρία των ανθρώπων αυτής της χώρας . Έτσι ξεκάθαρα λένε στο κυβερνών πολιτικό προσωπικό να …κάνει πέρα , να τους αδειάσει τη γωνιά.