- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου – ΑΔΕΔΥ για μαζική συμμετοχή στην απεργία

Να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης καλούν τους Καρδιτσιώτες οι Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης που παραχώρησαν  το πρωί της Τρίτης εκπρόσωποί τους, στο Εργατικό Κέντρο, χαρακτήρισαν τον αγώνα μονόδρομο.

Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10.30π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας ανέφερε τα ακόλουθα :

«Μετά το τρίτο επαχθές μνημόνιο που υπέγραψε η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

Τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης  αυτής πολιτικής είναι τραγικά για την κοινωνία και την οικονομία.

Φτώχεια, εξαθλίωση, εφιαλτικά νούμερα ανεργίας, λιτότητα, φοροεπιδρομές, χαράτσια, εργαζόμενοι λάστιχο χωρίς εργασιακά δικαιώματα, μετανάστευση των νέων, αύξηση των αυτοκτονιών , διάλυση των κοινωνικών αγαθών και του κράτους Πρόνοιας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, αποδιοργάνωσης κάθε παραγωγικού ιστού, διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απέναντι σ’ αυτές τις νέες αντικοινωνικές πολιτικές δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας το μοιραίο.

Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειες μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες, έχουμε χρέος απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη, μια μάχη για τα δικαιώματα μας, για την ίδια τη ζωή μας.

Την ΠΕΜΠΤΗ 3ΔΕΚΕΜΒΡΗ ημέρα Γενικής Απεργίας στον ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Ή ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ;

Ας καλέσουμε  όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, ημέρα Γενικής Απεργίας στις 10:30 το πρωί να δώσουν ένα δυναμικό παρών στη συγκέντρωση των συνδικάτων του ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στην Κεντρική Πλατεία μπροστά από την ALPHA BANK».