Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου – ΑΔΕΔΥ για μαζική συμμετοχή στην απεργία


Να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης καλούν τους Καρδιτσιώτες οι Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης που παραχώρησαν  το πρωί της Τρίτης εκπρόσωποί τους, στο Εργατικό Κέντρο, χαρακτήρισαν τον αγώνα μονόδρομο.

Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10.30π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας ανέφερε τα ακόλουθα :

«Μετά το τρίτο επαχθές μνημόνιο που υπέγραψε η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

Τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης  αυτής πολιτικής είναι τραγικά για την κοινωνία και την οικονομία.

Φτώχεια, εξαθλίωση, εφιαλτικά νούμερα ανεργίας, λιτότητα, φοροεπιδρομές, χαράτσια, εργαζόμενοι λάστιχο χωρίς εργασιακά δικαιώματα, μετανάστευση των νέων, αύξηση των αυτοκτονιών , διάλυση των κοινωνικών αγαθών και του κράτους Πρόνοιας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, αποδιοργάνωσης κάθε παραγωγικού ιστού, διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απέναντι σ’ αυτές τις νέες αντικοινωνικές πολιτικές δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας το μοιραίο.

Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειες μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες, έχουμε χρέος απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη, μια μάχη για τα δικαιώματα μας, για την ίδια τη ζωή μας.

Την ΠΕΜΠΤΗ 3ΔΕΚΕΜΒΡΗ ημέρα Γενικής Απεργίας στον ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των αντεργατικών δικαιωμάτων.
  • Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 751 κατώτερος μισθός.
  • 8ωρο, πενθήμερο, σταθερή εργασία για όλους.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
  • Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Καμία παρέμβαση στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 και στις απεργίες.
  • Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και κατοικίας.
  • Να σταματήσει η δραματική υποβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
  • Διατήρηση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. ΟΧΙ στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι φορομπηχτικές πολιτικές, τα χαράτσια, το πετσόκομμα περαιτέρω των μισθών και συντάξεων.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
  • Προστασία της Κυριακής Αργίας, πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας που είναι μια μεγάλη πληγή για τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές η απάντησή μας είναι μία: Αγώνας μέχρι να καταλάβουν όλοι όσοι υλοποιούν αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές ότι <<ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!
  • Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα! Αρκεί να το πιστέψουμε! Αρκεί ο καθένας και η καθεμιά από εμάς να επιλέξει τι είδους ασφάλεια θέλει:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Ή ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ;

Ας καλέσουμε  όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, ημέρα Γενικής Απεργίας στις 10:30 το πρωί να δώσουν ένα δυναμικό παρών στη συγκέντρωση των συνδικάτων του ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στην Κεντρική Πλατεία μπροστά από την ALPHA BANK».

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΜΕ Καρδίτσας : Να βαδίσουμε στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας
Επόμενο άρθρο Επίκαιρος και προφητικός ο Δημήτρης Σιούφας