- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ για την απεργιακή κινητοποίηση

Η δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αφορά τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους αλλά μια μερίδα μεγαλοαγροτών, μεγαλεμπόρων και επιχειρηματικών ομίλων που καρπώνονται τον ιδρώτα μας, αγοράζοντας πάμφθηνα από εμάς τους παραγωγούς ενώ ταυτόχρονα πουλάνε πανάκριβα στον καταναλωτή.

Η κατάσταση χειροτερεύει από τις πολιτικές τηςσημερινής κυβέρνησης που συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις συμφωνίες στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ και με τη νέα αναθεώρηση της, αφού θα περικοπούν επιπλέον οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις. Ταυτόχρονα, οι τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα βρίσκονται σε συνεχή πτώση, ενώ συνεχίζετε η αύξηση της φοροληστείας, των εισφορών στον ΕΦΚΑ, στον ΕΛΓΑ, στα διάφορα χαράτσια π.χ. ΕΝΦΙΑ, το υψηλό κόστος παραγωγής.  Όλα αυτά συμβάλουν στην γρηγορότερη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών, μεγαλοαγροτών και την επιτάχυνση του ξεκληρίσματός μας.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους την Τετάρτη 30 Μάη στις 10.00 πμ στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας να βγούμε μαζικά και μαχητικά στο δρόμο για να ενωθούμε μαζί με τα ταξικά σωματεία και τους εργαζόμενους που απεργούν, δίνοντας τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στην εκμετάλλευση. Μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που αφορούν στην δικιά μας επιβίωση, αλλά και στη διαβίωση του λαού μας, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουμε να τον καρπωνόμαστε εμείς.

Με τους αγώνες μας διεκδικούμε:

Συνεχίζουμε τον πολύχρονο και σκληρό αγώνα μας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που συγκεντρώνει την γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών- καπιταλιστών, οδηγώντας μας στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και στην εξαθλίωση.   Ως ΕΟΑΣΚ, μέσα από του αγροτικούς συλλόγους, προετοιμαζόμαστε και στα πλαίσια της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για το πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικής δράσης στα τέλη Ιούνη, μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας.