Ειδήσεις

Κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ για την απεργιακή κινητοποίηση


Η δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αφορά τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους αλλά μια μερίδα μεγαλοαγροτών, μεγαλεμπόρων και επιχειρηματικών ομίλων που καρπώνονται τον ιδρώτα μας, αγοράζοντας πάμφθηνα από εμάς τους παραγωγούς ενώ ταυτόχρονα πουλάνε πανάκριβα στον καταναλωτή.

Η κατάσταση χειροτερεύει από τις πολιτικές τηςσημερινής κυβέρνησης που συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις συμφωνίες στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ και με τη νέα αναθεώρηση της, αφού θα περικοπούν επιπλέον οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις. Ταυτόχρονα, οι τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα βρίσκονται σε συνεχή πτώση, ενώ συνεχίζετε η αύξηση της φοροληστείας, των εισφορών στον ΕΦΚΑ, στον ΕΛΓΑ, στα διάφορα χαράτσια π.χ. ΕΝΦΙΑ, το υψηλό κόστος παραγωγής.  Όλα αυτά συμβάλουν στην γρηγορότερη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών, μεγαλοαγροτών και την επιτάχυνση του ξεκληρίσματός μας.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους την Τετάρτη 30 Μάη στις 10.00 πμ στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας να βγούμε μαζικά και μαχητικά στο δρόμο για να ενωθούμε μαζί με τα ταξικά σωματεία και τους εργαζόμενους που απεργούν, δίνοντας τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στην εκμετάλλευση. Μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που αφορούν στην δικιά μας επιβίωση, αλλά και στη διαβίωση του λαού μας, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουμε να τον καρπωνόμαστε εμείς.

Με τους αγώνες μας διεκδικούμε:

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα με το οποίο θα μπορούν οι αγροτικές οικογένειες να ζουν με αξιοπρέπεια και να συνεχίσουν την αγροτική απασχόληση. Άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών από τους εμπόρους και τους συνεταιρισμούς με την παράδοση των προϊόντων τους.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και στα αγροτικά μέσα – εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
  • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Σταδιακή φορολόγηση ως 45% για επιχειρηματίες και μεγαλοαγρότες.
  • Να καταργηθεί η ασφαλιστική εισφορά του 7% για την περίθαλψη  που πληρώνουν οι αγρότες στον ΕΦΚΑ. Δωρεάν υγεία και πρόνοια σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ουσιαστικές συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις. Κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές.
  • ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις. Να καλυφθούν οι ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
  • Διαγραφή των προσαυξήσεων στις χρωστούμενες οφειλές σε εφορία πρώην ΟΓΑ κλπ. Κούρεμα των ληξιπρόθεσμων χρεών των μνημονιακών χρόνων σε ποσοστό 30% σε όσους έχουν μέχρι 12.000 ευρώ πραγματικό φορολογητέο εισόδημα και συνολική αντικειμενική αξία ως 300000€.  Ρύθμιση με πολλές άτοκες δόσεις σε ότι χρέος έχει απομείνει ανάλογα με το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα.
  • Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000€. διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ.
  • Να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο όριο 15000€ στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Συνεχίζουμε τον πολύχρονο και σκληρό αγώνα μας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που συγκεντρώνει την γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών- καπιταλιστών, οδηγώντας μας στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και στην εξαθλίωση.   Ως ΕΟΑΣΚ, μέσα από του αγροτικούς συλλόγους, προετοιμαζόμαστε και στα πλαίσια της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για το πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικής δράσης στα τέλη Ιούνη, μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα έργα 407.000 ευρώ για την Π.Ε Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας