- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συμμετοχή στην απεργία

Η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα μας φέρνει το 4ο Μνημόνιο απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Προχωρά ακάθεκτη στην πλήρη αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Λέμε όχι στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στη νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

Λέμε όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων 32  Κυριακές το χρόνο, που το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξόντωση των εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων  του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές.

Στις 17 Μάη  Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε :

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνο μια επιλογή.

Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει  οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων και εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 16 Μάη.

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού Καρδίτσας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν περαιτέρω την ήδη δύσκολη διαβίωση των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων, και θα οδηγήσουν και άλλα κομμάτια της Ελληνικής κοινωνίας στην απόλυτη φτωχοποίηση.

Αν τα ψηφίσουν θα είναι υπόλογοι απέναντι στον Ελληνικό λαό και θα περάσουν όπως και οι προηγούμενοι στην κατηγορία των ανεπιθύμητων για την παρουσία τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις των Συνδικάτων.

Γι΄αυτό την Τετάρτη 17 Μάη στις 10 το πρωί καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους να δώσουν ένα βροντερό αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας μπροστά στην ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γεν.Γραμματέας

 

 

Καπράνας Γιώργος                                                      Γούλα Δώρα