Ειδήσεις

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συμμετοχή στην απεργία


Η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα μας φέρνει το 4ο Μνημόνιο απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Προχωρά ακάθεκτη στην πλήρη αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Λέμε όχι στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στη νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

Λέμε όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων 32  Κυριακές το χρόνο, που το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξόντωση των εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων  του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές.

Στις 17 Μάη  Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε :

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος διαβίωσης των εργαζομένων και συνταξιούχων.
  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που έχουν οδηγήσει τον Ελληνικό λαό στην φτώχεια, στην ανέχεια και την ανεργία.
  • Άμεση κατάργηση και μη ψήφιση νέων μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
  • Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου 751 ευρώ κατώτερος μισθός, 8ωρο, πενθήμερο, σταθερή εργασία για όλους.
  • Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας που διέλυσε το Εργατικό Δίκαιο.
  • Θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής Ωφέλειας και Στρατηγικής σημασίας. Όχι στο ξεπούλημα που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές.
  • Πάταξη της Ακρίβειας και των καρτέλ που λυμαίνονται την αγορά.
  • Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
  • Να μπει ένα τέλος στις πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνο μια επιλογή.

Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει  οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων και εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 16 Μάη.

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού Καρδίτσας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν περαιτέρω την ήδη δύσκολη διαβίωση των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων, και θα οδηγήσουν και άλλα κομμάτια της Ελληνικής κοινωνίας στην απόλυτη φτωχοποίηση.

Αν τα ψηφίσουν θα είναι υπόλογοι απέναντι στον Ελληνικό λαό και θα περάσουν όπως και οι προηγούμενοι στην κατηγορία των ανεπιθύμητων για την παρουσία τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις των Συνδικάτων.

Γι΄αυτό την Τετάρτη 17 Μάη στις 10 το πρωί καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους να δώσουν ένα βροντερό αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας μπροστά στην ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γεν.Γραμματέας

 

 

Καπράνας Γιώργος                                                      Γούλα Δώρα

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα: Ιερό καθήκον η έμπρακτη στήριξη στη μάνα
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου στη Βέροια και Θεσσαλονίκη