- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Νέο πανκαρδιτσώτικο συλλαλητήριο το Σάββατο 31/10 στην κεντρική πλατεία

 Το Συντονιστικό Αγώνα Αγράφων μαζί με τις συντονιστικές επιτροπές πληγέντων Αλιάκ Μαχαλά, Καμινάδων, Ταμασίου, καλούν το λαό και τους φορείς του νομού σε νέο μεγάλο πανκαρδιτσώτικο συλλαλητήριο το Σάββατο 31/10 στις 18:30 στην κεντρική πλατεία. Να βροντοφωνάξουμε για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης του νομού και αποζημιώσεις στο 100%.

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον νομό μας, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο, στο οδικό δίκτυο και στις μονάδες δημόσιας υγείας, ήταν αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ολοκληρωμένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Είναι προκλητικό, την ίδια ώρα που ο λαός της περιοχής μας είναι ακόμα μέσα στις λάσπες να ξεκινούν εργασίες εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νομό, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.,

Οι εργασίες που ξεκίνησαν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών προμηνύουν τεράστιες καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ η μαζική γεωλογική αλλοίωση μεγάλων δασικών εκτάσεων και βουνοκορφών με την διάνοιξη δεκάδων χιλιομέτρων δρόμων πρόσβασης, δημιουργούν νέους κινδύνους έντονων πλημμυρικών φαινομένων για το νομό.

Το μεγάλο πανκαρδιτσώτικο συλλαλητήριο που έγινε στις 5 Οκτώβρη, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων ήταν μια πρώτη απάντηση. Κυβέρνηση- Περιφέρεια και δήμοι ένιωσαν την ανάσα μας, καθημερινά έχουμε μικρές κατακτήσεις που είναι αποτέλεσμα του συλλογικού αγώνα.

Συνεχίζουμε έως ότου ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας

Απαιτούμε: