Ειδήσεις

Νέο πανκαρδιτσώτικο συλλαλητήριο το Σάββατο 31/10 στην κεντρική πλατεία


 Το Συντονιστικό Αγώνα Αγράφων μαζί με τις συντονιστικές επιτροπές πληγέντων Αλιάκ Μαχαλά, Καμινάδων, Ταμασίου, καλούν το λαό και τους φορείς του νομού σε νέο μεγάλο πανκαρδιτσώτικο συλλαλητήριο το Σάββατο 31/10 στις 18:30 στην κεντρική πλατεία. Να βροντοφωνάξουμε για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης του νομού και αποζημιώσεις στο 100%.

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον νομό μας, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο, στο οδικό δίκτυο και στις μονάδες δημόσιας υγείας, ήταν αποτέλεσμα της ανυπαρξίας ολοκληρωμένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Είναι προκλητικό, την ίδια ώρα που ο λαός της περιοχής μας είναι ακόμα μέσα στις λάσπες να ξεκινούν εργασίες εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νομό, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.,

Οι εργασίες που ξεκίνησαν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών προμηνύουν τεράστιες καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ η μαζική γεωλογική αλλοίωση μεγάλων δασικών εκτάσεων και βουνοκορφών με την διάνοιξη δεκάδων χιλιομέτρων δρόμων πρόσβασης, δημιουργούν νέους κινδύνους έντονων πλημμυρικών φαινομένων για το νομό.

Το μεγάλο πανκαρδιτσώτικο συλλαλητήριο που έγινε στις 5 Οκτώβρη, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων ήταν μια πρώτη απάντηση. Κυβέρνηση- Περιφέρεια και δήμοι ένιωσαν την ανάσα μας, καθημερινά έχουμε μικρές κατακτήσεις που είναι αποτέλεσμα του συλλογικού αγώνα.

Συνεχίζουμε έως ότου ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν οι εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά – αποστραγγιστικά – αρδευτικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που πρέπει να εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία χρηματοδότηση.
  • Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές, κατεστραμμένων κατοικιών, οικοσυσκευών, υπόγεια – βοηθητικοί χώροι και εξοπλισμού, αυτοκινήτων, καταστημάτων, καλλιεργειών, φυτικού και ζωικού κεφαλαίου (μελισσοσμήνη κ.α), μηχανολογικού εξοπλισμού στο 100% χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια.
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ύψος των αναγκών, για την άμεση λειτουργία των επιχειρήσεων και καταστημάτων.
  • Να δοθεί μηνιαίο επίδομα στο ύψος του χαμένου εισοδήματος μέχρι ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες που έχουν τέτοιες απώλειες. Τέτοιοι είναι οι καταστηματάρχες, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που  δεν λειτουργούν, οι αγρότες με χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές, οι κτηνοτρόφοι- μελισσοκόμοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο.
  • Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο, όχι με προσωρινά μπαλώματα. Να παρθούν μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης και της ποιότητας του νερού στις περιοχές που έχουν ακόμα πρόβλημα. Να γίνουν απολυμάνσεις όπου χρειάζεται.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού- νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του νομού. Να παρθούν  όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας  του νομού που υπολειτουργούν.
  • Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μουσικών και των ανθρώπων του πολιτισμού.

 

Προηγούμενο άρθρο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Τεχνολογία μηχανικής γενετικής CRISPR
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Λογγίνου του εκατοντάρχου