- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Οι θέσεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) είναι ο συνδυασμός, που απαρτίζεται από συνδικαλιστές, οι οποίοι, μέσα από το σωματείο, παλεύουν με τις θέσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και συσπειρώνονται σ’ αυτό.

Η επίθεση από τη πλευρά της κυβέρνησης μέρα με τη μέρα εντείνεται. Ήδη πριν λίγες μέρες ψήφισε το νόμο για την κινητικότητα και καθημερινά φέρνει νέα μέτρα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της ζωής της λαϊκής οικογένειας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει την 2η αξιολόγηση ποτίζοντας με το αίμα των εργαζομένων τα κέρδη εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών. Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ βρήκαν το χρήσιμο σύμμαχο, για να ισοπεδώσουν εργασιακά δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία και κοινωνικές παροχές. Κυβέρνηση και «κουαρτέτο» κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού, διαπραγματεύονται ενάντια στα συμφέροντά μας.

Ο κατήφορός τους δεν έχει τέλος. Έχουν αποφασίσει και θα εφαρμόσουν το 2018 την εναρμόνιση του καθεστώτος για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά με ό,τι ισχύει στην Ε.Ε. Πουθενά στην Ε.Ε. δεν υπάρχουν Βαρέα και Ανθυγιεινά. Ουσιαστικά θα καταργήσουν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά σε ένα κλάδο που μετράει δεκάδες νεκρούς κάθε χρόνο από εργατικά ατυχήματα κι εκατοντάδες από ασθένειες που σχετίζονται με το αντικείμενο της εργασίας και την εντατικοποίησή της.

Η υλοποίηση από την τοπική διοίκηση της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη οδήγησε – επιτάχυνε τις αρνητικές για τα εργασιακά δικαιώματα εξελίξεις, για τις οποίες έγκαιρα και με συνέπεια είχαν προειδοποιήσει οι ταξικές δυνάμεις. Έγιναν σημαντικές αναδιαρθρώσεις.

Το διάστημα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης & ανεξάρτητα από τις αστικές κυβερνήσεις που εναλλάχτηκαν ή συμμάχησαν (ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ):

Απέναντι σε αυτή την επίθεση ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός που: εκφράζει η συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ & της ΑΔΕΔΥ πίσω από τις οποίες είναι και η πλειοψηφία του σωματείου μας

Έχουμε χρέος στους συναδέλφους μας, στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας να οργανώσουμε τους αγώνες μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Απαραίτητος όρος είναι η ανασύνταξη του κινήματος. Για ένα:

Για ένα τέτοιο κίνημα αγωνίζεται το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ είναι μέτωπο συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Επιτροπών Αγώνα, εκλεγμένων συνδικαλιστών, που με όρους μαζικού κινήματος παλεύουν συντονισμένα με βάση πλαίσιο στόχων πάλης, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εργατικής τάξης, με γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις, το αστικό κράτος, τις δημοτικές αρχές των κομμάτων της πλουτοκρατίας, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Συναδέρφισσα – συνάδερφε

Γύρισε την πλάτη στον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Δώσε πνοή και δύναμη στο Σωματείο σου.

Στις 23 Φλεβάρη ψήφισε αγωνιστικά.

Στήριξε τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία.