- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πανέτοιμη η Περιφερειακή Ενότητα για το δημοψήφισμα

Πανέτοιμη είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Το εκλογικό υλικό (ψηφοδέλτια, φάκελοι, σάκοι) έχει ήδη καταφθάσει στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, ενώ όλο το αρμόδιο προσωπικό βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Άλλωστε, η υποδοχή των αποτελεσμάτων (μετά την καταμέτρηση στα εκλογικά κέντρα) θα γίνεται, όπως πάντα, στην Περιφερειακή Ενότητα της οποίας η αίθουσα συσκέψεων θα διαμορφωθεί κατάλληλα.

Όπως και στις τελευταίες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα λειτουργήσουν 283 συνολικά εκλογικά τμήματα, ενώ το εκλογικό σώμα αυτή τη φορά ανέρχεται σε 133.819 (από 133.698 που ήταν την προηγούμενη εκλογική διαδικασία).

Σε ό, τι αφορά στους ετεροδημότες, ανέρχονται σε 129.780 συν τους 91 ετεροδημότες στα κοινά εκλογικά τμήματα (από 130.030 ετεροδημότες που είχαμε τον Ιανουάριο συν άλλους 42 στο ειδικό τμήμα που είχε λειτουργήσει τότε). Σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή, παρατηρούμε μια μικρή μείωση του αριθμού των ετεροδημοτών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την ημέρα του δημοψηφίσματος θα παραμείνουν ανοιχτά τόσο το τμήμα έκδοσης ταυτοτήτων της Αστυνομίας, όσο και το Ληξιαρχείο ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

 

Η διαδικασία για το δημοψήφισμα

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να λάβουν άδεια μέχρι και τις 10 Ιουλίου για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.