- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Πασχαλινό παζάρι από το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ διοργάνωσε πασχαλινό παζάρι χθες το πρωί στην κενωτική πλατεία της Καρδίτσας. Ο σκοπός της διοργάνωσης του πασχαλινού παζαριού είναι η πώληση των κατασκευών που κατασκευάζονται στα εργαστήρια του κέντρου από παιδιά και ενήλικες. Επίσης, η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας της Καρδίτσας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του κέντρου, καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας προβάλλοντας τις δυνατότητες που έχουν τα άτομα με αναπηρίες. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από το παζάρι διατίθενται για διαφορές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν οι εξυπηρετούμενοι του κέντρου. 

                             –  Η δομή του ΚΕΚΥΚΑΜΕ

Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ είναι μία νέα «ανοιχτή» δομή κοινωνική φροντίδας που απευθύνεται σε όλα τα άτομα με αναπηρίες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, το είδος και το βαθμό αναπηρίας τους καθώς και στις οικογένειες τους αλλά και σε κάθε πολίτη που επιθυμεί εξειδικευμένη ενημέρωση σε θέματα αναπηρίας..

  Στο κέντρο μπορούν να απευθυνθούν και να εξυπηρετηθούν άτομα (παιδιά και ενήλικες) με κινητικά αναπηρίες (εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία, παραπληγία, ημιπληγία, σπαστική τετραπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, διάφορα σύνδρομα που δημιουργούν κινητικά προβλήματα) παιδιά/ ενήλικες με νοητική υστέρηση, αυτισμό κλπ, άτομα με αισθητηριακά προβλήματα (τύφλωση, κώφωση) αυτοεξυπηρετούμενα ή μη καθώς και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι παρεχόμενες υπηρεσία που προσφέρεί το κέντρο και για τις οποίες διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό είναι:

Στο κέντρο εξυπηρετούνται γύρω στα 60 άτομα εβδομαδιαίως και αξίζει να σημειωθεί ότι το κάθε περιστατικό μπορεί να είναι ενταγμένο παράλληλα σε περισσότερα από ένα πρόγραμμα

Ο Διοικητής Διευθυντής

Καραμήνζιος Θωμάς