- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ρίψη εμβολίων δολωμάτων από αέρος για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κάνει γνωστά τα ακόλουθα:

Μέσα στο προσεχές διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας, με η ρίψη εμβολίων δολωμάτων από αέρος, σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

            Η ακριβής ημερομηνία ρίψης, που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας καθώς και τα σημεία ρίψης, θα γνωστοποιηθούν από την Υπηρεσία μας με νέο δελτίο τύπου.

            Ο εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων πραγματοποιείται για δεύτερη φορά μετά την επανεμφάνιση την λύσσας τον Οκτώβριο του 2012. Η πρώτη ρίψη πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Τα δολώματα έχουν τη μορφή που φαίνεται στις εικόνες (κύβοι χρώματος καφέ με έντονη οσμή ψαριού).

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

 

Παραθέτουμε πληροφορίες για το νόσημα της λύσσας.

Η λύσσα είναι μια θανατηφόρος ασθένεια που μεταδίδεται στον άνθρωπο.

 

Ο ιός της λύσσας μεταδίδεται με το σάλιο των μολυσμένων ζώων κατά τη στιγμή που αυτά δαγκώσουν ή γρατζουνίσουν ανθρώπους ή ζώα. Η μόλυνση όμως μπορεί να προληφθεί με την έγκαιρη χορήγηση αντιλυσσικής αγωγής.

 

Για να προστατευτούμε από τη λύσσα:

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στα τηλέφωνα 24413-55237 –55240- 55242 και στα Κτηνιατρικά Κέντρα:

Καρδίτσας τηλ. 24410-23980

Παλαμά τηλ. 24440-22302

Σοφάδων τηλ. 24430-22298

και Μουζακίου τηλ. 24450-41267

 

Ο Αναπληρωτής

Προϊστάμενος της Δ/νσης

 

 

 

Δημήτριος Κωστής

Γεωπόνος