- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σεμινάριο με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΑΕΔ  πραγματοποιήθηκε κοινή Εκδήλωση- Σεμινάριο των Σχολών του ΟΑΕΔ  ΙΕΚ και ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, που διοργάνωσε   το Γραφείο Διασύνδεσης με θέμα: Πρώτες Βοήθειες.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν οι καταρτιζόμενοι-νες του ΙΕΚ , οι μαθητές  -τριες της ΕΠΑ.Σ, οι εκπαιδευτικοί & όλο το προσωπικό των Σχολών του ΟΑΕΔ, με μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση.

Την εξαιρετική παρουσίαση έκανε η κα Ντίνα Θεοδοσίου Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια και εκπρόσωπος του τοπικού τμήματος Καρδίτσας του Ερυθρού Σταυρού, η οποία αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι και  που παρουσιάζονται συχνά  στην καθημερινότητά μας και πολλές φορές μπορεί να αποβούν μοιραία για κάποιον συνάνθρωπό μας. Όπως:

1.Πνιγμονή

  1. Απώλειες Αισθήσεων & των τριών Μορφών
  2. Χτύπημα στο κεφάλι

4.Κάρπα (Επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης)

  1. Ηλίαση -Αλλεργίες

   Εκτός της  κας Θεοδοσίου παρευρίσκονταν στην εκδήλωση και οι εθελόντριες εκπρόσωποι του τοπικού Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας:  κα Λαμπρινή Νιάκα, κα Αγορίτσα Οικονόμου. Τις ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και ιδιαίτερα την κα Θεοδοσίου για την τόσο εμπεριστατωμένη και ιδιαίτερα χρήσιμη παρουσίαση.