Ειδήσεις

Σεμινάριο με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες


Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΑΕΔ  πραγματοποιήθηκε κοινή Εκδήλωση- Σεμινάριο των Σχολών του ΟΑΕΔ  ΙΕΚ και ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, που διοργάνωσε   το Γραφείο Διασύνδεσης με θέμα: Πρώτες Βοήθειες.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν οι καταρτιζόμενοι-νες του ΙΕΚ , οι μαθητές  -τριες της ΕΠΑ.Σ, οι εκπαιδευτικοί & όλο το προσωπικό των Σχολών του ΟΑΕΔ, με μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση.

Την εξαιρετική παρουσίαση έκανε η κα Ντίνα Θεοδοσίου Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια και εκπρόσωπος του τοπικού τμήματος Καρδίτσας του Ερυθρού Σταυρού, η οποία αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι και  που παρουσιάζονται συχνά  στην καθημερινότητά μας και πολλές φορές μπορεί να αποβούν μοιραία για κάποιον συνάνθρωπό μας. Όπως:

1.Πνιγμονή

  1. Απώλειες Αισθήσεων & των τριών Μορφών
  2. Χτύπημα στο κεφάλι

4.Κάρπα (Επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης)

  1. Ηλίαση -Αλλεργίες

   Εκτός της  κας Θεοδοσίου παρευρίσκονταν στην εκδήλωση και οι εθελόντριες εκπρόσωποι του τοπικού Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας:  κα Λαμπρινή Νιάκα, κα Αγορίτσα Οικονόμου. Τις ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και ιδιαίτερα την κα Θεοδοσίου για την τόσο εμπεριστατωμένη και ιδιαίτερα χρήσιμη παρουσίαση.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινό παζάρι από το Κέντρο Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Πρόσληψη 6 εργατών από το δήμο Αργιθέας