- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στην αποφοίτηση των νέων Στρατονόμων, Ναυτών Ναυτονομίας και Αερονομίας Σμηνιτών ο ΣΕΑΝ Καρδίτσας

Με την παρουσία των γονέων τους,  του διευθυντή ΣΤ΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχου   Κορέα Α., του διευθυντή της ΔΣΝ του ΓΕΣ Συνταγματάρχη(Π.Ζ) Κατσίκα Ν. , του δ/ντή ναυτονομίας  πλοίαρχου Γεωργόπουλου Ν., του δ/ντή αερονομίας σμήναρχου Σπανάκου Α. , του εκπροσώπου ΓΕΑ σμήναρχου Μούντζια , του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου και των πολιτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και ώρα 11:00 π. μ., στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας, στο Ρούσσο Καρδίτσας, η τελετή ονομασίας – αποφοίτησης των 146 νέων δεκανέων Στρατονομίας, Ναυτών Ναυτονομίας και Αερονομίας Σμηνιτών και της 2015 Α” Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ κος Τσέλιος Αθανάσιος.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, είναι ταγμένο να εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας ειδική εκπαίδευση στα στελέχη και τους οπλίτες της Στρατονομίας- Ναυτονομίας- Αερονομίας, σ’ ένα περιβάλλον όπου καλλιεργούνται η ενσυνείδητη πειθαρχία, οι στρατιωτικές αξίες και η ανάπτυξη των πολεμικών δεξιοτήτων.

Ο στόχος μας είναι να προετοιμάζουμε αυτά τα στελέχη και τους υποψήφιους Στρατονόμους–Ναυτονόμους -Αερονόμους ,  έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικοί κατά την εκτέλεση της αποστολής τους, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην ειρήνη και τον πόλεμο.

Οι νέοι Στρατονόμοι-Ναυτονόμοι- Αερονόμοι, οι οποίοι αποτελούν επίλεκτο σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων και θα επανδρώσουν τις Μονάδες Στρατονομίας- Ναυτονομίας Αερονομίας σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, αποφοιτούν έπειτα από σύγχρονη και απαιτητική εκπαίδευση 6 εβδομάδων. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει, καθημερινή σωματική γύμναση, αυτοάμυνα, στρατονομικά καθήκοντα, βολές με όλα τα ελαφρά όπλα, μηχανοδήγηση οχημάτων και δικύκλων, καθώς και ασκήσεις μάχης με πραγματικά πυρά.

Τέλος, οι υποψήφιοι Στρατονόμοι- Ναυτονόμοι -Αερονόμοι με τη βοήθεια εκπαιδευτών της ΕΛ.ΑΣ καταρτίζονται σε θέματα Κ.Ο.Κ, στη χρήση ραντάρ και αλκοολόμετρου, καθώς και σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση των εξαρτησιογόνων ουσιών.