Στην αποφοίτηση των νέων Στρατονόμων, Ναυτών Ναυτονομίας και Αερονομίας Σμηνιτών ο ΣΕΑΝ Καρδίτσας


Με την παρουσία των γονέων τους,  του διευθυντή ΣΤ΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχου   Κορέα Α., του διευθυντή της ΔΣΝ του ΓΕΣ Συνταγματάρχη(Π.Ζ) Κατσίκα Ν. , του δ/ντή ναυτονομίας  πλοίαρχου Γεωργόπουλου Ν., του δ/ντή αερονομίας σμήναρχου Σπανάκου Α. , του εκπροσώπου ΓΕΑ σμήναρχου Μούντζια , του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου και των πολιτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και ώρα 11:00 π. μ., στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας, στο Ρούσσο Καρδίτσας, η τελετή ονομασίας – αποφοίτησης των 146 νέων δεκανέων Στρατονομίας, Ναυτών Ναυτονομίας και Αερονομίας Σμηνιτών και της 2015 Α” Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ κος Τσέλιος Αθανάσιος.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, είναι ταγμένο να εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας ειδική εκπαίδευση στα στελέχη και τους οπλίτες της Στρατονομίας- Ναυτονομίας- Αερονομίας, σ’ ένα περιβάλλον όπου καλλιεργούνται η ενσυνείδητη πειθαρχία, οι στρατιωτικές αξίες και η ανάπτυξη των πολεμικών δεξιοτήτων.

Ο στόχος μας είναι να προετοιμάζουμε αυτά τα στελέχη και τους υποψήφιους Στρατονόμους–Ναυτονόμους -Αερονόμους ,  έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικοί κατά την εκτέλεση της αποστολής τους, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην ειρήνη και τον πόλεμο.

Οι νέοι Στρατονόμοι-Ναυτονόμοι- Αερονόμοι, οι οποίοι αποτελούν επίλεκτο σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων και θα επανδρώσουν τις Μονάδες Στρατονομίας- Ναυτονομίας Αερονομίας σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, αποφοιτούν έπειτα από σύγχρονη και απαιτητική εκπαίδευση 6 εβδομάδων. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει, καθημερινή σωματική γύμναση, αυτοάμυνα, στρατονομικά καθήκοντα, βολές με όλα τα ελαφρά όπλα, μηχανοδήγηση οχημάτων και δικύκλων, καθώς και ασκήσεις μάχης με πραγματικά πυρά.

Τέλος, οι υποψήφιοι Στρατονόμοι- Ναυτονόμοι -Αερονόμοι με τη βοήθεια εκπαιδευτών της ΕΛ.ΑΣ καταρτίζονται σε θέματα Κ.Ο.Κ, στη χρήση ραντάρ και αλκοολόμετρου, καθώς και σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση των εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα του Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα εορτασμού Αγίων Ημερών του Πάσχα στην Ι.Μ. Σπηλιάς