- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Στον κόμβο της Νίκαιας έφθασαν οι αγρότες

Οι πρώτες φάλαγγες από τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από τα Φάρσαλα, περιοχές της Νίκαιας και την Αγιά έφτασαν ήδη στον Κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα όπου τη Δευτέρα άρχισε να στήνεται το πανθεσσαλικό μπλόκο της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς, στο πλαίσια των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Αναμένεται η σταδιακή άφιξη και άλλων μηχανοκίνητων φαλάγγων από Καρδίτσα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Με αυτήν την πανελλαδικά συντονισμένη κινητοποίηση η μικρομεσαία αγροτιά κλιμακώνει την πάλη της ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στη μαζική πανθεσσαλική σύσκεψη Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στα Φάρσαλα, αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση ενός ισχυρού πανθεσσαλικού μπλόκου στον κόμβο της Νίκαιας, το οποίο θα αποτελέσει κεντρικό αγωνιστικό μετερίζι και σημείο αναφοράς της μικρομεσαίας αγροτιάς σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μπροστά στο στήσιμο των μπλόκων, έχουν προηγηθεί, εδώ και ενάμιση μήνα, εντατικές προετοιμασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, με περιοδείες στα χωριά, συσκέψεις σε επαρχιακό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε διάφορες υπηρεσίες για διεκδίκηση συγκεκριμένων αιτημάτων.

Στις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν στα καφενεία των χωριών, στις ανοιχτές και γόνιμες διαδικασίες στα όργανα των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών και στις συσκέψεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, αναδείχτηκαν τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και οι αιτίες τους, καθορίστηκε το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων – διεκδικήσεων, καταγράφηκε η θέληση και αποφασιστικότητα του αγροτικού κόσμου να παλέψει οργανωμένα, μαζικά και δυναμικά, πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση για την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν στην ίδια την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Παλεύουμε για να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας ανάμεσα στα οποία είναι: