- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Συνεχίζουμε αποφασιστικά την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Μετά την επιτυχία της απεργίας/αποχής της αξιολόγησης, με συμμετοχή από 80 εως 90%, η κυβέρνηση ψήφισε εκβιαστική τροπολογία η οποία προβλέπει ότι οι υπάλληλοι που απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησης και δεν προχωρούν σε αξιολόγηση των υφισταμένων τους, τιμωρούνται και αποκλείονται από τις επερχόμενες κρίσεις για θέσεις προϊσταμένων, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους προϊσταμένους να προχωρήσουν στη διαδικασία ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή των υφισταμένων τους. Η κυβέρνηση, με την κίνησή της αυτή:

 

 

 

 

 

Η επιμονή της κυβέρνησης και των «θεσμών» στην εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης, αποδεικνύει τη σημασία της αξιολόγησης για το σχεδιασμό αναδιάρθρωσης του κράτους. Θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο τρομοκράτησης και πειθάρχησης των εργαζόμενων, εντατικοποίησης της εργασίας, μισθολογικών μειώσεων, υποχρεωτικών μετακινήσεων, ακόμα και απολύσεων. Παράλληλα, θα παίξει κομβικό ρόλο στη διαδικασία οικοδόμησης του «επιτελικού κράτους», ενός κράτους «μικρού» για το λαό και τις ανάγκες του, αλλά πολύ γενναιόδωρου για τους επιχειρηματίες συμφέρονται και τα καπιταλιστικά κέρδη.

 

Η καθολική συμμετοχή στην απεργία/αποχή θα υποχρεώσει στην αναδίπλωση και ήττα. ΚΑΝΕΝΑΣ να μη βρεθεί για να υλοποιήσει το καταστροφικό για όλους σχέδιο της κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και της αντιπολίτευσης.

 

Μόνο η συνέχιση με τον ίδιο μαζικό τρόπο της απεργίας/αποχής κατοχυρώνει τη θέση όλων μας.

 

 

 

 

 

   άλλη ρΟ.Τ.Α.