Ειδήσεις

Συνεχίζουμε αποφασιστικά την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση


Μετά την επιτυχία της απεργίας/αποχής της αξιολόγησης, με συμμετοχή από 80 εως 90%, η κυβέρνηση ψήφισε εκβιαστική τροπολογία η οποία προβλέπει ότι οι υπάλληλοι που απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησης και δεν προχωρούν σε αξιολόγηση των υφισταμένων τους, τιμωρούνται και αποκλείονται από τις επερχόμενες κρίσεις για θέσεις προϊσταμένων, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους προϊσταμένους να προχωρήσουν στη διαδικασία ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή των υφισταμένων τους. Η κυβέρνηση, με την κίνησή της αυτή:

 

  • Διαλύει τις διακηρύξεις για μια δήθεν διαφορετική, «καλή και μη τιμωρητική αξιολόγηση», για «δημοκρατικές διαδικασίες» σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Εκβιάζει τους απεργούς, με μια πρωτοφανή πράξη ποινικοποίησης της απεργίας

 

  • Αποδεικνύει ότι είναι μνημονιακό μέτρο και οι στόχοι – απαιτήσεις των θεσμών από την κυβέρνηση Σαμαρά και τη σημερινή δεν άλλαξαν. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι την τροπολογία την ψήφισαν μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές και οι Βουλευτές της ΝΔ.

 

  • Αναζητά «πρόθυμους», που θα σταθούν απέναντι στο σύνολο των συναδέλφων τους και να εφαρμόζουν αδιαμαρτύρητα «εντολές», «ο θάνατός σου η ανέλιξή μου». Υπόσχεται ότι θα ανταμείψει τους απεργοσπάστες, με θέσεις προϊσταμένων. Ποτέ στο παρελθόν δεν θεσμοθετήθηκε κριτήριο για την ανέλιξη σε θέση ευθύνης η συμμετοχή ή μη σε απεργία. Η διάκριση των υπαλλήλων με βάση το ποιος απεργεί !!!

 

  • Πάνω από όλα, επιχειρεί την αποφασιστική προώθηση του νεοσυντηρητικού σχεδίου για μικρό, ευέλικτο κράτος στην απόλυτη υπηρεσία του κεφαλαίου. Με μια σκληρή δημόσια διοίκηση, με επιτελικά στελέχη-managers, προϊστάμενους-«λοχαγούς» που θα εφαρμόζουν τις αντιδραστικές αλλαγές στην παραχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες, στη συρρίκνωση-συγχώνευση-κατάργηση τομέων και υπηρεσιών του δημοσίου, στα εργασιακά δικαιώματα, τις απολύσεις, την περικοπή μισθών, την υπερεργασία, την πίεση στους κατωτέρους τους για διαρκή ατομική συλλογή «προσόντων».

 

Η επιμονή της κυβέρνησης και των «θεσμών» στην εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης, αποδεικνύει τη σημασία της αξιολόγησης για το σχεδιασμό αναδιάρθρωσης του κράτους. Θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο τρομοκράτησης και πειθάρχησης των εργαζόμενων, εντατικοποίησης της εργασίας, μισθολογικών μειώσεων, υποχρεωτικών μετακινήσεων, ακόμα και απολύσεων. Παράλληλα, θα παίξει κομβικό ρόλο στη διαδικασία οικοδόμησης του «επιτελικού κράτους», ενός κράτους «μικρού» για το λαό και τις ανάγκες του, αλλά πολύ γενναιόδωρου για τους επιχειρηματίες συμφέρονται και τα καπιταλιστικά κέρδη.

 

Η καθολική συμμετοχή στην απεργία/αποχή θα υποχρεώσει στην αναδίπλωση και ήττα. ΚΑΝΕΝΑΣ να μη βρεθεί για να υλοποιήσει το καταστροφικό για όλους σχέδιο της κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και της αντιπολίτευσης.

 

Μόνο η συνέχιση με τον ίδιο μαζικό τρόπο της απεργίας/αποχής κατοχυρώνει τη θέση όλων μας.

 

  • Οι εργαζόμενοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Να προχωρήσουμε σε συλλογικές διαδικασίες και πρωτοβουλίες για την επιτυχία της απεργίας/αποχής, με γενικές συνελεύσεις

 

  • Η καθολική αντίσταση στην αξιολόγηση να γίνει η ήττα της κυβέρνησης και η απαρχή για την επανεκκίνηση των αγώνων.

 

  • Να απαντήσουμε επιθετικά με την έναρξη του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής της αξιολόγησης.

 

  • Να διεκδικήσουμε μόνιμες προσλήψεις, σταθερή δουλειά, αναπλήρωση των απωλειών (ξεπάγωμα των κλιμακίων, δώρα κλπ), μείωση του εργάσιμου χρόνου, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων.

 

   άλλη ρΟ.Τ.Α.

Προηγούμενο άρθρο Αγρόκτημα Βασιλάκου: Αρχίζουν τα Συμπόσια για την νέα περίοδο
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για τη Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού Τύπου