- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Σωματείο Οικοδόμων Ν. Καρδίτσας: Μένουμε δυνατοί

Το Συνδικάτο μας συμμετέχει στην Πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία και στη συμβολική κινητοποίηση που θα γίνει την Τρίτη 7 Απρίλη και ώρα 11 π.μ. στην Πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση θέλουμε να αναδείξουμε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και στον τομέα της υγείας.

Δε φτάνει που η ανασφάλιστη εργασία στον κλάδο έχει χτυπήσει κόκκινο, πλέον και με επίσημη νομοθετική πράξη της κυβέρνησης της ΝΔ και σε συνεννόηση με τους εργοδοτικούς φορείς, οι εργοδότες θα μπορούν ελεύθερα να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, να μην πληρώνουν εισφορές, αφού δεν υπάρχει και κανείς να τους ελέγξει.

Δηλαδή αντί να ενισχύσουν τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αντί να παρθούν μέτρα σε όλους τους χώρους δουλειάς, εργοτάξια και γιαπιά, προβλέπεται για τους επιχειρηματικούς ομίλους αναστολή καταβολής ΦΠΑ, των οφειλών προς την Εφορία, αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών.

Στα περισσότερα εργοτάξια δεν τηρείται κανένα μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Για να μην πληρώσουμε άλλη μια φορά το μάρμαρο εις βάρος των δικαιωμάτων μας, αλλά και της ίδιας της ζωής μας, απαιτούμε την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων, με ευθύνη της κυβέρνησης και των εργοδοτών: