- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τσιάρας: Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων

Πυλώνα της δημοκρατίας χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατά τη διάρκεια της παράδοσης του Υπουργείου από τον Μιχάλη Καλογήρου, που έγινε μέσα σε κλίμα συναίνεσης.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του επισήμανε ότι «η Δικαιοσύνη δεν είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων » και επανέλαβε πως στους άμεσους στόχους είναι να προωθηθούν οι επιλογές που βρίσκονται στην ατζέντα των πολιτικών επιλογών της ΝΔ. Ο κ. Τσιάρας έθεσε επίσης ως προτεραιότητα άμεση την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μέσα σε ένα καθαρό πλαίσιο για να υπηρετεί τους πολίτες.

Ο νέος υφυπουργός Δημήτρης Κράνης, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από τον Άρειο Πάγο ως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου τόνισε ότι » δεν ερχόμαστε το έργο που έχει γίνει». Κανείς, όπως είπε, δεν διεκδικεί το αλάθητο συμπληρώνοντας πως αν χρειαστεί να γίνουν βελτιώσεις ή διορθώσεις θα δει τα θέματα αυτά η νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ευχήθηκε καλή επιτυχία από καρδιάς στο διάδοχο του Κώστα Τσιάρα και το νέο υφυπουργό Δημήτρη Κράνη κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στο έργο του. Υποστήριξε ότι η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης άφησε έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ , χίλιες νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και μια σειρά μεταρρυθμίσεων και νομοθετημάτων με στόχο την βελτίωση την απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε από τους δικαστές να έχουν μετριοπάθεια, να δείχνουν επιείκεια, αλλά και ισχυρό αίσθημα ευθύνης.