Ειδήσεις

Τσιάρας: Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων


Πυλώνα της δημοκρατίας χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατά τη διάρκεια της παράδοσης του Υπουργείου από τον Μιχάλη Καλογήρου, που έγινε μέσα σε κλίμα συναίνεσης.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του επισήμανε ότι «η Δικαιοσύνη δεν είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων » και επανέλαβε πως στους άμεσους στόχους είναι να προωθηθούν οι επιλογές που βρίσκονται στην ατζέντα των πολιτικών επιλογών της ΝΔ. Ο κ. Τσιάρας έθεσε επίσης ως προτεραιότητα άμεση την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μέσα σε ένα καθαρό πλαίσιο για να υπηρετεί τους πολίτες.

Ο νέος υφυπουργός Δημήτρης Κράνης, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από τον Άρειο Πάγο ως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου τόνισε ότι » δεν ερχόμαστε το έργο που έχει γίνει». Κανείς, όπως είπε, δεν διεκδικεί το αλάθητο συμπληρώνοντας πως αν χρειαστεί να γίνουν βελτιώσεις ή διορθώσεις θα δει τα θέματα αυτά η νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ευχήθηκε καλή επιτυχία από καρδιάς στο διάδοχο του Κώστα Τσιάρα και το νέο υφυπουργό Δημήτρη Κράνη κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στο έργο του. Υποστήριξε ότι η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης άφησε έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ , χίλιες νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και μια σειρά μεταρρυθμίσεων και νομοθετημάτων με στόχο την βελτίωση την απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε από τους δικαστές να έχουν μετριοπάθεια, να δείχνουν επιείκεια, αλλά και ισχυρό αίσθημα ευθύνης.

 

Προηγούμενο άρθρο Ελιά, σιτάρι, σταφύλι, στις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση ΑΝ.ΚΑ. για την ένταξη και τη στέγαση προσφύγων