Ειδήσεις

20ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 1-3-2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των Κοινωνικών Βιολογικών Κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 20ο συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ Τί είναι τα φύτρα σπόρων και πως τα φτιάχνουμε: πρόκειται για μια «ζωντανή τροφή».

Αντιπροσωπεύουν το θαύμα της γέννησης!
Μονοπάτι που οδηγεί στη διατήρηση της νεότητας!
Τα φύτρα πολλών σπόρων είναι η πιο συμπυκνωμένη φυσική πηγή βιταμινών, μετάλλων, ενζύμων, ιχνοστοιχείων, αμινο-οξέων και πρωτεϊνών στη γη!

Είναι μια πολύ εύπεπτη και αλκαλική επιλογή διατροφής και χρησιμοποιούνται ως αποκλειστική διατροφή σε πολλές εναλλακτικές κλινικές του κόσμου για τη θεραπεία «ανίατων» ασθενειών.Εάν εξετάσει κανείς τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του φυτρώματος θα νομίσει ότι είναι εργοστάσιο παραγωγής βιταμινών και άλλων ουσιών. Θα δείξουμε πως τα φτιάχνουμε και πως τα καταναλώνουμε.

Β΄Γιατί φοβόμαστε τις στενές σχέσεις αγάπης; Παρόλο που θέλουμε να αγαπάμε και να μας αγαπούν, τα φοβόμαστε και τα δύο. Τα  βιώματα του παρελθόντος μας έχουν προγραμματίσει να συσχετίζουμε την αγάπη με δυσάρεστες εμπειρίες και ιδιαίτερα με την αίσθηση ότι είμαστε ευάλωτοι. Γι΄ αυτό το λόγο έχουμε αναπτύξει φόβους και υποσυνείδητη αντίσταση στο να έρθουμε κοντά με κάποιον άλλο, να ανοίξουμε την καρδιά μας και να εκφράσουμε τις ανάγκες, τους φόβους και τα συναισθήματά μας.

Και αφιερώνουμε πάντα λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και συντονισμός Συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Την Καρδίτσα θα επισκεφθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού
Επόμενο άρθρο Μειωμένη κατά 11%-20% η κίνηση στα εμπορικά