Ειδήσεις

275 νέα κρούσματα Covid σε όλη τη Θεσσαλία μέσα σε μια μέρα


Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Από  03/11/2020 ώρα 14:00  έως 04/11/2020 ώρα 14:00

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκαν 28  νέα κρούσματα Covid -19.

8 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε εμπορικό κατάστημα ενώ  3 ακόμη προέρχονται από συρροή κρουσμάτων επαγγελματιών υγείας. Επιπρόσθετα 5

Κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ 12 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων έξι σε ιδιωτικά εργαστήρια και  έξι στο Γ.Ν. Τρικάλων

-Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν  195  νέα κρούσματα Covid -19.

47 κρούσματα προέρχονται από συρροές κρουσμάτων σε ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας  ενώ 32 κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Τέλος 116 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας  είκοσι έξι στο Γ.Ν. Λάρισας, σαράντα τρία στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και  σαράντα επτά σε ιδιωτικά εργαστήρια.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκαν 18  νέα κρούσματα  Covid -19.

14 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας δύο στο  Κ.Υ. Σοφάδων έντεκα στο Γ.Ν. Καρδίτσας και ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας ενώ 4 ακόμη κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

την περιοχή της Μαγνησίας  

Καταγράφηκαν  34   νέα κρούσματα Covid -19.

10 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης,  ενώ 2 ακόμη κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια. Τέλος 22 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων τρία στο Κ.Υ. Βόλου δύο στο Γ.Ν Βόλου και δεκαεπτά σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Προηγούμενο άρθρο Κλειστά λόγω covid Τμήματα του 2ου ΓΕΛ και του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ενισχύονται οι αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας