Ειδήσεις

29 Δεκεμβρίου: Νέο drive through test στο γήπεδο Σοφάδων και rapid tests στους κατοίκους του οικισμού Ρομά


Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, η Δημοτική Αρχή Σοφάδων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε νέους προληπτικούς δωρεάν ελέγχους rapid tests για την πρόληψη και αποτροπή διασποράς του Covid-19.

Συγκεκριμένα για την Τρίτη 29/12 έχουν προγραμματιστεί:

Από τις 09:00 έως 13:00  θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι μέσω της μεθόδου drive through (με μεταφορικό μέσο) σε όσους πολίτες το επιθυμούν, στο γήπεδο των Σοφάδων. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή των επαγγελματιών των Σοφάδων. Με την συγκεκριμένη διαδικασία δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα, να δίνουν δείγμα άμεσα  χωρίς να εξέλθουν από το όχημα.

Από τις 10:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid  (rapid tests) σε κατοίκους του οικισμού των Ρομά Σοφάδων στο Κέντρο Υγείας της πόλης .

Μετά τη διεξαγωγή του ελέγχου ο ΕΟΔΥ ενημερώνει με γραπτό μήνυμα όλους όσοι εξετάστηκαν για το αποτέλεσμα.

Για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, όσοι πολίτες προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν μαζί τους απαραίτητα την ταυτότητά τους, αποστέλλοντας SMS με τον αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνηση τους ή συμπληρώνοντας τη “Βεβαίωση κατ΄εξαίρεση μετακίνησης” με σημειωμένη την ένδειξη Β1

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχές στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Τετάρτης
Επόμενο άρθρο Αίτημα Δημάρχου Μουζακίου στο ΥΠΕΣ για νέα χρηματοδότηση προς αποκατάσταση ζημιών από τον Ιανό