Ειδήσεις

3ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 19-10-2017 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 3ο συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ,  Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Ώρα 6.30 – 7.30 μ.μ. α) Βιολογική λίπανση στις καλλιέργειες β) Καλλιεργητικές φροντίδες σε δυο φυτά εσωτερικού χώρου,  στη γαρδένια και στην καμέλια.

Ώρα 7.30- 8.30 μ.μ. Χώνεψη και απορρόφηση της  τροφής. Η πορεία της μέσα στο πεπτικό σύστημα και η επεξεργασία που δέχεται από κάθε όργανο: Στόμα, φάρυγγας, οισοφάγος, στομάχι, δωδεκαδάκτυλο (τα υγρά και ο ρόλος τους από χολή και πάγκρεας που χύνονται στο δωδεκαδάκτυλο), λεπτό έντερο, παχύ έντερο.

Και αφιερώνουμε πάντα λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Παράρτημα της Αντικαρκινικής στην 15η Εμποροβιοτεχνική
Επόμενο άρθρο 131 παγίδες σε δρόμους της Καρδίτσας