Ειδήσεις

5η Διεπιστημονική 2ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης


Η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ διοργανώνει την 5η Διεπιστημονική 2ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης με θέμα ‘Τέχνη και Εκπαίδευση: Μέθοδοι Εκπαίδευσης μέσω Τεχνών για ΑμεΑ’, στο Μουζάκι, στις 26-27 Μαρτίου 2016. Η 2ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας διοργάνωσης της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων, που θα πραγματοποιηθεί 28-29 Μαΐου 2016 στην Καρδίτσα, σε συνέχεια των επιτυχημένων 2 προηγούμενων διοργανώσεων, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Πολιτισμού τουρισμού και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας έρευνας κ Θρησκευμάτων, Περιφέρειας Θεσσαλίας ,Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας , Δήμου Μουζακίου , Σωματείου Ελλήνων χορογράφων ,Ελληνικού τμήματος της Ουνέσκο .

Η 2ημερίδα που πραγματοποιείται στους χώρους του Ξενοδοχείου Mouzaki Palace, περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Οι εισηγητές:

  • Δημήτρης Β. Γουδήρας, Καθηγητής Ψυχοπαιδαγωγικής Πα. Μακ.
  • Ελιζάνα Πολάτου, Αναπλ. Καθηγήτρια Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλίας
  • Δρ. Ντόρα Ψαλτοπούλου – Καμίνη, Λέκτορα ΤΜΣ – ΑΠΘ ΜουσικοΨυχοθεραπεύτρια PhD, MA CMT
  • Στέλιος Κρασανάκης, Ψυχίατρος – Δραματοθεραπευτής, Πρόεδρος Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ
  • Αναστασία Βαρσαμοπούλου MSc., Ψυχολόγο – Ψυχοθ/τρια Gestalt, Καθηγήτρια στο Metropolitan College
  • Γεώργιος Χρηστάκης, Χορογράφος – Χορευτής (Ομ. Χορού ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ), Υποψ. Δρ. Κοιν/κής Ψυχολογίας
  • Μαρία Καραπαναγιώτη, Εκπαιδευτικό, Χορογράφο (Ομ. Χορού Δρυάδες Εν Πλω) – Χοροθεραπεύτρια

θα παρουσιάσουν εισηγήσεις σχετικές με το θέμα της 2ημερίδας και θα ακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια δραματοθεραπείας, μουσικοθεραπείας, εικαστικής θεραπείας και χοροθεραπείας από τους αντίστοιχους εισηγητές.

Η εκδήλωση, η πέμπτη σε μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη και Λίμνη Πλαστήρα από το 2013 απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, δασκάλους χορού, γυμναστές, εμψυχωτές, θεραπευτές μέσω τέχνης, σε επαγγελματίες και σπουδαστές της ειδικής αγωγής, δομών ΑμεΑ συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρει το αντικείμενο. Στόχος είναι η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία μέσου των τεχνών.

 

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία

Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

 

Προηγούμενο άρθρο Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στο Μαυρομμάτι όπου διέμενε μόνη της μια 98χρονη
Επόμενο άρθρο 465 οι θέσεις εισακτέων για το Νομό Καρδίτσας