Ειδήσεις

Γίνε εξερευνητής του κόσμου!!! – Πρόσκληση Εθελοντών


Φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σας θέλουν κοντά τους και σας προκαλούν να ζήσετε ένα διαφορετικό, διασκεδαστικό, δημιουργικό και …γεμάτο πρωτότυπες δράσεις και ιδέες καλοκαίρι!!!

Από 16 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου και από 22 Αυγούστου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, διοργανώνουν την 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας!!!

Ελάτε λοιπόν να γίνετε εθελοντές στην Εκστρατεία μας!!! Ελάτε να ζήσετε μαζί μας μια ξεχωριστή εμπειρία χαράς, διασκέδασης και δημιουργικότητας!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Γίνε εξερευνητής του κόσμου!»,

Πώς ξεκινάς να εξερευνήσεις τον κόσμο;

Η βιβλιοθήκη είναι ο πιο κατάλληλος τόπος για να ξεκινήσεις την εξερεύνηση.
Αυτό το καλοκαίρι θα δοκιμαστείς στην παρατηρητικότητα, στην ικανότητά σου να καταγράφεις ότι βλέπεις, ακούς, γεύεσαι, ακουμπάς.
Στον τρόπο που πειραματίζεσαι με τα δεδομένα σου.
Στην ευφυΐα σου να ανακαλύπτεις κάτι ενδιαφέρον και στο πιο πεζό στοιχείο.
Στην πρωτοτυπία να δημιουργείς κάτι καινούργιο από παλιά υλικά.
Στην τέχνη σου να αφηγείσαι μια ιστορία.
Αυτά και πολλές άλλες μικρές λεπτομέρειες θα οδηγήσουν στην αρχή του Φθινοπώρου στην ανακήρυξή σου σε ένα δεινό εξερευνητή του κόσμου: από την πόρτα του σπιτιού σου στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα.

Όλες οι βιβλιοθήκες του δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος παίρνουν μέρος σε ένα παιχνίδι που θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι και θα αναδείξει εκτός από δεινούς εξερευνητές τις τεράστιες δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών που προσφέρει η συμμετοχή τους στο δίκτυο.

Από 16 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν κάθε μέρα μια νέα αποστολή, συμμετέχουν σ’ ένα πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν!

Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες.

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις, απλά φέρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση, το μεράκι της προσφοράς και την αγάπη σας για τα παιδιά.

Αιτήσεις εθελοντών μπορείτε να προμηθεύεστε από τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και στο παρακάτω link: https://docs.google.com/forms/d/1wLyNdbQmNMjQL-GiDiO8-dIAchzlYxau0CAEs9Istsk/viewform

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από τον υπεύθυνο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Κύριο Θανάση Κουρόγλου στα τηλέφωνα: 2441071346 & 6978413464.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι θα δοθούν βεβαιώσεις από το Δ.Ο.Π.Α.Κ. στους εθελοντές, για τη συμμετοχή τους στις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας.

Προηγούμενο άρθρο 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Αγωνιστικού Τάβλι
Επόμενο άρθρο Τελετή αποφοίτησης των 146 νέων Δεκανέων Στρατονομίας και Σμηνιτών Αερονομίας