Ειδήσεις

Στους Ν. Γρεβενών, Αττικής και Φθιώτιδας το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας


Γέλιο «βάλσαμο» στις ψυχές χιλιάδων θεατών σκόρπισε το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, στη Δεσκάτη Γρεβενών, 14-7-2016, στον Ωρωπό Αττικής, 16-7-2016 και στη Νεράιδα Φθιώτιδας, παρουσιάζοντας την εντυπωσιακή κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα «Του χωριού το Κοινοβούλιο», σε σκηνοθεσία του συγγραφέα, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα και μουσική και τραγούδια Χρήστου Νικολόπουλου.

Χίλιοι και πλέον θεατές, κατ’ εκτίμηση του κ. Δημήτρη Καραστέργιου, Δημάρχου Δεσκάτης, παρακολούθησαν την παράσταση από την αρχή ως το τέλος, με μεγάλο ενδιαφέρον, γελώντας με το ωραίο και πρωτότυπο θεατρικό κείμενο, παιγμένο από ταλαντούχους Καρδιτσιώτες ηθοποιούς και χειροκροτώντας την πολιτιστική αυτή προσπάθεια. «Ήταν η καλύτερη επένδυση για τον Δήμαρχό μας και για μένα», είπε στον Δημήτρη Ρήτα ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων του Δήμου κ. Νίκος Τζιώλας.

Στον Ωρωπό, δίπλα στο κύμα, οι εκατοντάδες θεατές, σε μια μαγευτική βραδιά, έμειναν γοητευμένοι από την παράσταση και συγχάρηκαν θερμά τους συντελεστές ακόμη και στους δρόμους του Ωρωπού. «Αυτή η παράσταση ήταν όλα τα λεφτά, θα την ξαναπαίξετε στον Ωρωπό τον χειμώνα», είπε στον Δημήτρη Ρήτα ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Μιχάλης Τόλιας.

Νεράιδα, όνομα και πράγμα, το πανέμορφο ορεινό χωριό της Φθιώτιδας, κοντά στην Στυλίδα, εκεί όπου σε μια απίστευτη συρροή κόσμου για ένα χωριό, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας έδωσε μία εξαιρετική παράσταση,  προσφορά στους κατοίκους του χωριού, μια παράσταση που θα τη θυμούνται για πάντα οι θεατές. Η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή και γεμάτη γέλιο και χαρά.

Όλοι οι υπεύθυνοι των ανωτέρω εκδηλώσεων επεφύλαξαν θερμή φιλοξενία για τους συντελεστές των παραστάσεων.

Έπαιξαν: Σωτήρης Μπακαρός, Αυγή Παπαδημητρίου, Αποστόλης Ρήτας, Αποστόλης Χαλαβέτας, Βάιος Ρήτας, Δημήτρης Καραμαγκιόλας και Δημήτρης Ρήτας, χορηγός αφισών και προγραμμάτων Σχολή οδηγών-Ασφάλειες Απόστολος Δημ. Ρήτας.

Οι προσεχείς παραστάσεις: 20/7, Τετάρτη στη Φίλια Καρδίτσας, 22/7, Παρασκευή στη Μαραθέα Καρδίτσας, 24/7, Κυριακή στον Πύργο Κιερίου Καρδίτσας, κλπ.

 

Με τιμή

Ο Διευθυντής του Θεάτρου

Δημήτρης απ. Ρήτας

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Σχετικά με την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού στην Οξυά