Ειδήσεις

12ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 4-1-2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 12ο συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται Δωρεάν από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ Οι 10 θεμελιώδεις αρχές του Ματχάμα Γκάντι-και τα εφτά πράγματα που δεν πρέπει να έχουμε

Ο Μαχάτμα Γκάντι (18691948),  ήταν Ινδόςπολιτικός στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία από τους Βρετανούς αποικιοκράτες και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών. Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με τον Γκάντι, οι θεμελιώδεις αυτές αρχές πρέπει να υπάρχουν στην ζωή κάθε ανθρώπου.

Β΄  Δεύτερο μέρος: Ευγονία-Προγεννητική Αγωγή: Δέκα χρυσοί κανόνες για τους μέλλοντες γονείς. Η αγωγή του παιδιού αρχίζει από τη σύλληψη. Μέλλουσα Μητέρα: το παιδί που περιμένεις δομεί το σώμα και την ψυχή του με την τροφή σου, τις ευωδιές , τη μουσική, τη ζεστή φωνή σου, την ομορφιά!

Για εννέα μήνες η μέλλουσα μητέρα είναι το σύμπαν για το μωρό της. Μίλησέ του, τραγούδησέ του, αγάπησέ το, χάϊδεψέ το, θαύμασε τις αρετές: έτσι τις εγγράφεις μέσα του! …και θα γίνει αληθινός άνθρωπος!

Οι οδηγίες – πληροφορίες είναι από εγχειρίδιο  της Ελληνικής Εταιρίας Προγεννητικής Αγωγής και εκδόθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Και αφιερώνουμε πάντα λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και συντονισμός Συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας για την 16χρονη Παλαιστίνια
Επόμενο άρθρο Τεχνόδρομος: Ψηφίστε για την ανάδειξη του καλύτερου έργου