Ειδήσεις

Περί συναινέσεων ο λόγος


Η Λαϊκή Συσπείρωση στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές είχε ενημερώσει για το ρόλο και τους σκοπούς των άλλων παρατάξεων που εμφανίζονταν ως ανεξάρτητες, ακομμάτιστες και ότι είχαν διαφορές και αγεφύρωτες αντιθέσεις μεταξύ τους. Μάλιστα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπήρξαν και αρκετές ‘’καταγγελίες’’ για πιέσεις ή παρεμβάσεις των κομμάτων τους υπέρ ή κατά άλλων συνδυασμών.

Είχαμε αποκαλύψει ότι οι μεταγραφές υποψηφίων και οι προεκλογικές συμφωνίες, κρυφές ή φανερές, απέβλεπαν στη διανομή της “λείας” δηλαδή στα αμειβόμενα με κάθε τρόπο και είδος αξιώματα του δημοτικού συμβουλίου που θα μοιράζονταν μετά τις εκλογές για να συγκροτήσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία.  Αυτό ήταν φανερό μιας και όλοι οι πέραν της Λαϊκής Συσπείρωσης συνδυασμοί έχουν κοινό πολιτικό υπόβαθρο, αυτό των κομμάτων τους. Οι διαφωνίες τους είναι  σε διαχειριστικά ζητήματα και όχι στην κατεύθυνση της πολιτικής τους. Στη «μοιρασιά» προφανώς βοηθάει ο «Κλεισθένης», που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προειδοποιήσαμε τους ψηφοφόρους του δήμου μας ότι όποιο ψηφοδέλτιο και να ψήφιζαν από τα άλλα πέντε θα ήταν το ίδιο αφού  μαζί θα ήταν όλοι τους από την επόμενη των εκλογών.

Στην εκτίμησή μας αυτή δικαιωθήκαμε απόλυτα.

Σήμερα ο κάθε  Καρδιτσιώτης διαπιστώνει πως υλοποιούνται τα  «προσυμφωνημένα». «Μιλούν» τα ίδια τα γεγονότα!!!

Οι τρείς συνδυασμοί της ΝΔ συνενώθηκαν (άτυπα προς το παρόν) και μοιράστηκαν την εξουσία, έχοντας όμως τη στήριξη και του τέταρτου συνδυασμού (παρά τις καταγγελίες του για απειλές και εκβιασμούς υποψηφίων του, χωρίς όμως να αποκαλύπτει από ποιους).

Το συμπεραίνει από την μοιρασιά των αξιωμάτων (αντιδημάρχων, προέδρων Νομικών Προσώπων, εντεταλμένων συμβούλων) αλλά και από τις δυο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπου περίσσεψαν οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και οι υποσχέσεις για συναίνεση μεταξύ τους ‘’για το καλό του δήμου και των δημοτών’’.

Η παράταξη του πρώην δημάρχου – ο οποίος την ‘’έκανε με ελαφριά πηδηματάκια’’ αφού έχασε τις εκλογές και πέταξε εκτός δημοτικού συμβουλίου το ΣΥΡΙΖΑ – δεν τα βρήκε στο νέο επικεφαλής και διασπάστηκε. Ταυτόχρονα  αποχώρησαν (ανεξαρτητοποιήθηκαν) τρεις πρώην αντιδήμαρχοι που αλλάζουν ‘’βαριές’’ κουβέντες μεταξύ τους εντός και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλοι τους βέβαια δήλωσαν συναίνεση και καλή διάθεση για συνεργασία με την πλειοψηφία, ‘’στην εφαρμογή των νόμων’’.

Φαίνεται καθαρά λοιπόν ότι δυο γραμμές συγκρούονται στο δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας:

Από την μια μεριά αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης, των δυνάμεων που στηρίχτηκαν από το ΚΚΕ, που έχουν κριτήριο στη δράση τους την ικανοποίηση των λαϊκών συμφερόντων σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική και τους σφουγγοκωλάριους που την υλοποιούν αναδιανέμοντας τη φτώχεια και την ανεργία,  και από την άλλη αυτή όλων των άλλων παρατάξεων που ευθυγραμμίζονται με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κάθε φορά κυβέρνησης.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Καρδίτσας

Βασίλης Κρανιάς, Έκτορας Γάζος, Πόπη Μπούτα

 

Προηγούμενο άρθρο Γ. Καπράνας: Όλοι στην 24ωρη πανκαρδιτσιώτικη απεργία
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Τιτάνεια στον Παλαμά