Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Γυναικών για την Ημέρα Υγείας


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας-Ταμασίου  στηρίζουν  την πρωτοβουλία της Ένωσης Γιατρών και ΚΥ Καρδίτσας στις 7 Απρίλη  μέρα Πανελλαδικής δράσης για την υγεία.

Θα συμμετέχουμε στην συμβολική κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου την Τρίτη 7 Απρίλη στις 11π.μ.  στηρίζοντας το διεκδικητικό τους πλαίσιο.

Απαιτούμε εδω και τωρα:

  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Άμεση ενίσχυση τους με Μέσα Ατομικής Προστασίας, για να μη νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.
  • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, των κλινών ΜΕΘ, των διαγνωστικών και εργαστηριακών κέντρων και των ιδιωτών γιατρών.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του νομού μας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Σήμερα αναδεικνύεται η αξία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, που θα είναι ικανό να προστατεύσει εμάς και τις οικογένειές μας σε κάθε περίσταση.

Απευθυνόμαστε στις γυναίκες της Καρδίτσας στέλνοντας τους το μήνυμα:Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είσαι μόνη σου. Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας-Ταμασίου (μέλη της ΟΓΕ) είναι στο πλάι σου.

Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές.

Να πάρουμε θέση στο συλλογικό αγώνα, στην αντεπίθεση για μια ζωή με δικαιώματα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μέχρι τις 9 Απριλίου οι δηλώσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας