Ειδήσεις

Εισαγωγή μαθητών/τριών στο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Καρδίτσας


Καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να εγγραφούν το σχολικό έτος 2022-2023 στην Α΄ τάξη του  1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Καρδίτσας– και δε φοιτούν στη Γ΄ τάξη του συνδεδεμένου 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Καρδίτσας – να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικής εγγραφής. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών δύνανται να καταθέσουν αίτηση για εισαγωγή σε ένα μόνο Πειραματικό Σχολείο,ενώ οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00.

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων ΠΕΙ.Σ., οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται στο συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς κλήρωση.

Τα Πειραματικά Λύκεια είναι σχολικές μονάδες όπου δοκιμάζονται νέα διδακτικά εργαλεία και άλλο εκπαιδευτικό υλικό καινέες διδακτικές μέθοδοι, ενώ ακολουθούν ακριβώς το ίδιο αναλυτικό-ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών με τα υπόλοιπα Γενικά Λύκεια. Παράλληλα, οι μαθητές/τριες δύνανται, μόνο αν το επιθυμούν, να συμμετέχουν σε δράσεις, ομίλους και προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Ενδεικτικά, κατά το τρέχουν σχολικό έτος στο 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Καρδίτσας υλοποιούνται οι όμιλοι:Δημιουργικής Γραφής, Λογοτεχνίας, Φυσικών Επιστημών και Θεάτρου, Αστρονομίας, Ρομποτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Μαθηματικών, ενώ πραγματοποιούνται προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε Φιλολογικά μαθήματα. Παράλληλα δε,υλοποιούνται και οκτώ προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων. Οδηγίες για την είσοδο και εγγραφή στην πλατφόρμα, καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φοίτηση στα πειραματικά σχολεία υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://1lyk-kardits.kar.sch.gr/ . 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Καρδίτσας:Διεύθυνση: Αιόλου 28, 43131 Καρδίτσα, Τηλέφωνα: 2441029401 & 2441023787, email: 1lykkard@sch.gr

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σωματείο εμποροϋπαλλήλων: Κανένας μόνος του
Επόμενο άρθρο Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στη μελισσοκομία