Ειδήσεις

Συνεχίζεται το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD


Το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability) συνεχίζεται το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στην Καρδίτσα, με πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα!

Το Σάββατο το πρωί (12.00μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας workshop (θεωρία και πρακτική) από την Ann Ghviniashvili ”Model of Inclusive Dance Author Lesson/ Πρότυπο μαθήματος συμπεριληπτικού χορού χωρίς αποκλεισμούς”. Το μοντέλο μαθήματος χορού χωρίς αποκλεισμούς βασίζεται στη μεθοδολογία συνεκπαίδευσης, τη χοροπαιδαγωγική και παιδαγωγική της συμπεριληπτικής διδασκαλίας χορού. Το μάθημα έχει τόσο κοινωνικούς, όσο και θεραπευτικούς σκοπούς. Επικεντρώνεται κυρίως στην ανάπτυξη των βασικών χορευτικών δεξιοτήτων των μαθητών και έχει δοκιμαστεί  τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά. Ο επίλογος του workshop θα γίνει χορογραφικά με την μέθοδο DanceDisability της Μαρίας Καραπαναγιώτη.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 6.00μ.μ. στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας (είσοδος ελεύθερη) συνεχίζονται οι παραστάσεις των ομάδων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ από όλη την Ελλάδα!

Οι ομάδες που θα εμφανιστούν το Σάββατο το απόγευμα είναι:

  1. Ομάδα Φυτώριο Δρυάδων Εν Πλώ/ Καρδίτσα
  2. Ομάδα “Τα Ρετζάλια” του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΨΥΧΑΓΩΓΩ/ Καστοριά
  3. Ομάδα Πρόσβαση για όλους του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ/ Καρδίτσα
  4. Ομάδα Οι χορευτές της «ΕΛΠΙΔΑΣ» του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Κ.Δ.Η.Φ «ΕΛΠΙΔΑ»/ Ρόδος
  5. Ομάδα «Άνθεμα» του Παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Δράμας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης/ Δράμα
  6. Ομάδα ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ/ Καρδίτσα
  7. Ομάδα ΚΔΑΠ ΜΕΑγάπη/ Λάρισα
  8. Ομάδα ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΗΛΙΟΣ/ Καρδίτσα
  9. Ομάδα Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα/ Αθήνα
  10. Ομάδα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ιππόκαμπος»/ Αθήνα
  11. Ομάδα Σχολής Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη/ Καρδίτσα

Οι παραστάσεις θα προβληθούν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου www.dryadesenplo.gr/5th-idfd. Οι μεικτές ομάδες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετέχουν με performance σε ζωντανή σύνδεση ή με video.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρωί στο ειδυλλιακό περιβάλλον της Λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στο Βοτανικό Κήπο του Νεοχωρίου με το workshop ”Η χρήση της μουσικής ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας στη Μουσικοθεραπεία” από τον Αποστόλη Λάσχο (10.00π.μ.) και την τελετή λήξης του Φεστιβάλ με απονομή των βραβείων στις ομάδες (12.00μ.μ.). Είσοδος Ελεύθερη.

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη της Ε.Σ.Α.μεΑ, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Οι Δρυάδες εν Πλώ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, τη βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., τις γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, την ψυχιατρική κλινική Κασταλία και τη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις δράσεις του Φεστιβάλ και να παρακολουθήσετε τις χορογραφίες των χορευτών, στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια, ώστε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους με αναπηρία.

 

Προηγούμενο άρθρο Σωκράτης Βασιλάκος: Η εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου
Επόμενο άρθρο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO στα Μετέωρα δρομολογούν Υπουργείο Περιβάλλοντος και Περιφέρεια