Ειδήσεις

12η Ευρωπαϊκή και Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2025, στα πλαίσια της  12ης Ευρωπαϊκής και Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, κλιμάκιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας με επικεφαλής τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Βασίλη Τσεπίδη, παρουσίασε το άθλημα της πυγμαχίας μέσα από διάφορα παιχνίδια και αθλητικά δρώμενα στους μαθητές και στις μαθήτριες του 9ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας, εκπέμποντας διάφορα μηνύματα για τα αθλητικά ιδεώδη, όπως η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση, η συμφιλίωση, η αγάπη, το «ευ αγωνίζεσθαι» και άλλα.

Η παρουσίαση της Πυγμαχίας έγινε διαδραστικά, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν στην επίδειξη με άλλους αθλητές της πυγμαχίας σε διάφορα χορευτικά με κινήσεις του αθλήματος, τεχνικές και σκυταλοδρομίες. Η επιλογή της Καρδίτσας για την επίδειξη του αθλήματος της Πυγμαχίας σε σχολεία έγινε από το Υ.ΠΑ.ΙΘ.Α.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Γκόλτσος, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Τσεπίδη και την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας για το πρόγραμμα επίδειξης. Τους μαθητές και τις μαθήτριες του 9ου δημοτικού σχολείου συνόδευσαν ο Υπ/ντής κ. Βασίλης Παλαμιώτης και οι εκπαιδευτικοί τους.

 

                                                                                                Ο Δ/ντής της Δ.Π.Ε. Καρδίτσας

                                                                                                                Κωνσταντίνος Γκόλτσος

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ για συμμετοχή στην Απεργία της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Στο πλευρό των Βορείων Σποράδων η ΠΕΔ Θεσσαλίας– Στηρίζει το αίτημα για ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης