Ειδήσεις

Σωτήρια η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού εορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου. Κύριος σκοπός της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, που αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες.

Στα πλαίσια της πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας το Τμήμα Επισκεπτριών Υγείας σε συνεργασία με τη Χειρουργική Κλινική και το Γραφείο Εκπαίδευσης, οργάνωσαν, το απόγευμα της Τετάρτης, ομιλία με θέμα: “Πρόληψη η Καλύτερη Θεραπεία».

Ομιλητής ήταν ο Καρακαντάς Κωνσταντίνος – Σωτήριος, Επιμελητής Β’ Χειρουργικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα τονίζοντας αφενός ότι η πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι σωτήρια, αφετέρου ότι πρόκειται για μια ασθένεια που μπορεί και είναι ιάσιμη.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με θέματα που άπτονται του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.)
Επόμενο άρθρο Διαψεύδει τα περί παραίτησής του ο Κώστας Τσιάρας – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ», δηλώνει