Ειδήσεις

Winery Monsieur Nicolas: Η πρωτοπορία και η διεθνής αναγνώριση των κρασιών του συνεχίζεται!!! – Μια απολαυστική συνέντευξη με τον Γιώργο Καραμήτρο


Οικογένεια Καραμήτρου. Τέσσερις γενιές αφιερωμένες στο κρασί. Σήμερα, το WINERY MONSIEUR NICOLAS του Γιώργου Καραμήτρου, 4ης γενιάς Οινοποιού, όχι απλά συνεχίζει την παράδοση και μια καθόλα δυναμική πορεία αλλά αποτελεί το εφαλτήριο για την πρωτοπορία και τη διεθνή αναγνώριση των κρασιών του.

Πως ξεκίνησαν όλα; Πόσες ετικέτες διαθέτει σήμερα το Οινοποιείο; Και τι ακολουθεί στην επόμενη μέρα;

Σε όλα αυτά μας απάντησε ο Γιώργος Καραμήτρος, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΓΝΩΜΗ / karditsanews.gr και στη Βάσω Μπαλαμπάνη.

Μας προτείνει, επίσης, το κρασί να επιλέξουμε στο εορταστικό τραπέζι, σε μια συζήτηση όλο … ΄΄γεύσεις΄΄ και ΄΄μυρωδιές΄΄!!!

 

 

 

 

 

 

 

Πιο αναλυτικά, η συνέντευξη του Γιώργου Καραμήτρου έχει ως εξής:

Ερώτηση: Οικογένεια Καραμήτρου. Τέσσερις γενιές αφιερωμένες στο κρασί. Πάνω από έναν αιώνα πριν, τα θεμέλια για το μέλλον ρίζωσαν γερά σε χώμα γόνιμο. Έβγαλαν κορμούς και σήκωσαν ύψος για αγναντεύουν το μέλλον. Ένα μέλλον που βρίσκει σήμερα το WINERY MONSIEUR NICOLAS του Γιώργου Καραμήτρου, 4ης γενιάς Οινοποιού, να αποτελεί το εφαλτήριο για την πρωτοπορία και τη διεθνή αναγνώριση των κρασιών του. Πως ξεκίνησαν όλα;

Απάντηση: Γεννήθηκα σε έναν ευλογημένο τόπο, όπου η αμπελοκαλλιέργεια αποτελούσε πάντα την κύρια ασχολία των κατοίκων από τα αρχαία χρόνια.

Εγώ και τα αδέλφια μου μεγαλώσαμε μέσα στα αμπέλια με τις φάσεις της ανάπτυξης των σταφυλιών να σηματοδοτούν και τις δικές μας σημαντικές στιγμές.

Αγαπώ τη γη, το χωριό μου, τη δουλειά μου.

Είναι κάτι που το οφείλω στους γονείς μου που δούλεψαν και δουλεύουν ακόμη.

Ερώτηση: Και ερχόμαστε στο σήμερα όπου το Οινοποιείο σας διαθέτει 110 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων και διαθέτει στην αγορά 15 ετικέτες κρασιών, τα οποία δεν κατακτούν μόνο τους ουρανίσκους μας αλλά κερδίζουν το ένα βραβείο μετά το άλλο. Πάμε να μας ΄΄συστήσετε΄΄ τα εκλεκτά κρασιά σας;

Απάντηση: Τα σταφύλια που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή των κρασιών μας, προέρχονται αποκλειστικά από την περιοχή μας.

Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 300 αμπελοκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής.

Πιστεύουμε στις ντόπιες ποικιλίες.

Το Μαύρο Μεσενικόλα και ο Λημνιώνας αποτελούν για μας τους «πρεσβευτές» της περιοχής μας.

Το ΠΟΠ Μεσενικόλα, το οποίο το επανασυστήσαμε στους Οινόφιλους με την τετράγωνη φιάλη, κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους.

Ο Λημνιώνας σε τρεις εκδοχές: Φρέσκος (στο MOI,JE M’EN FOUS!), Παλαιωμένος (στο MOI,JE M’EN FOUS! AGED) και Αφρώδης (στο Snob Ροζέ) αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια ποικιλία με πολλές δυνατότητες που εξελίσσεται όμορφα.

Άλλες ετικέτες μας είναι τα MOI,JE M’EN FOUS! Λευκό (Μαλαγουζιά) και Ροζέ (Μοσχάτο),το DEUCALION (Ασύρτικο), το PARADISE CAN WAIT (Syrah) το TALES OF BLOOD (Cabernet Sauvignon),το NOBLIS (Chardonnay).

Τα αγαπημένα “Από Δυό χωριά” από την ποικιλία Μαύρο Μεσενικόλα, τα Ημίγλυκα “HIT THE ROAD” (λευκό και κόκκινο) και η αριστοκρατική «ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ».

Και φυσικά τα «κρασιά της χαράς» τα αφρώδη “Snob”, Λευκό και Ροζέ και το αφρώδες “TRES SNOB” από την ποικιλία Μαύρο Μεσενικόλα, φτιαγμένο με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας.

Ερώτηση: Πλησιάζουν γιορτές και όλοι μας θα προμηθευτούμε για το γιορτινό τραπέζι κάποιο από τα εκλεκτά κρασιά σας. Τι μας προτείνετε; Με τι γεύσεις ταιριάζει το κορυφαίο Messenicola (ΠΟΠ Προϊόν), πότε να ΄΄κάνουμε παρέα΄΄ με την ΄΄Κυρά της Λίμνης΄΄, σε ποια περίσταση θα πρέπει να πούμε ΄΄Moi, Je m΄ en fous!΄΄, πότε να γίνουμε ΄΄Από δυο χωριά΄΄ ή … μήπως καλύτερα ΄΄Trés Snob΄΄;

Απάντηση: Με τα φαγητά του γιορτινού τραπεζιού θα πρότεινα ένα λευκό για τη σούπα ή τη γαλοπούλα (το DEUCALION ή ακόμη και το NOBLIS θα ταίριαζαν ιδανικά), ένα κόκκινο σαν το “MESSENICOLA” ή το “PARADISE CAN WAIT” για το κύριο πιάτο και για το επιδόρπιο τα Αφρώδη “Snob”.

Ερώτηση: Μεσενικόλας. Πέντε αιώνες με άρωμα και επίγευση καλής ζωής. Ένα τοπίο με εμβληματική ομορφιά, ένα αληθινό παραμύθι. Η ΄΄Κοιμωμένη των Αγράφων΄΄, ο Monsieur Nicolas, η Τέχνη του Κρασιού. Μιλήστε μας για το Οινοποιείο σας, τους αμπελώνες αλλά και για την επισκέψιμη αίθουσα που λειτουργεί εδώ και δύο περίπου χρόνια;

Απάντηση: Οι αμπελώνες μας βρίσκονται στην περιοχή του Μεσενικόλα, σε υψόμετρο από 250 έως 700 μέτρα και είναι όλοι ξερικοί.

Το Οινοποιείο στον Μεσενικόλα είναι επισκέψιμο και την μεγάλη παραγωγή την έχουμε μεταφέρει στο νέο Οινοποιείο μας στην Καρδίτσα.

Στον Μεσενικόλα, στο επισκέψιμο Οινοποιείο έχουμε δημιουργήσει χώρους στους οποίους ο επισκέπτης θα γνωρίσει τη διαδικασία της παραγωγής του κρασιού, αλλά και θα απολαύσει την όμορφη θέα χαλαρώνοντας με ένα ποτήρι κρασί. Είναι ανοιχτό Παρασκευή -Σάββατο και Κυριακή από τις 11 έως τις 5 το απόγευμα και προσφέρουμε και γευσιγνωσίες , κατόπιν συνεννοήσεως.

Ερώτηση: Στην καρδιά της Καρδίτσας, επί της Πλαστήρα 58, σε έναν χώρο που έχετε επιμεληθεί προσωπικά, εκατοντάδες φιάλες φρέσκου και παλαιωμένου κρασιού και συλλεκτικές ετικέτες περιμένουν με υπομονή, καλά φυλαγμένες στο χρόνο, για να διεγείρουν τις αισθήσεις. Μιλήστε μας γι ΄ αυτόν τον μοναδικής αισθητικής χώρο – και υπέροχα στολισμένο για τις γιορτές – χώρο και ποιες ώρες λειτουργεί και πότε;

Απάντηση: Η κάβα μας λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια.

Δημιουργήσαμε αυτόν το χώρο για τους φίλους του κρασιού και είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε ότι ο κόσμος απολαμβάνει την ατμόσφαιρα του μαγαζιού.

Η κάβα μας παραμένει ανοιχτή όλες τις ημέρες της εβδομάδας (εκτός Κυριακής ) και ώρες 8.30πμ-3μμ και 5μμ-9.30μμ.

Εδώ ο πελάτης με τη βοήθεια μας θα βρει το ιδανικό κρασί και συσκευασία για κάθε περίσταση.

Ερώτηση: Ξεκινήσαμε τη συζήτησή μας πιάνοντας το νήμα της ιστορίας και της διαδρομής του Οινοποιείου σας, ήρθαμε στο παρόν γνωρίζοντας τα εκλεκτά κρασιά σας, ας πάμε τώρα και στην επόμενη μέρα. Ετοιμάζετε κάτι νέο ή κάποια νέα επένδυση; Ποιο είναι το όραμά σας;

Απάντηση: Στη ζωή μου βάζω μικρούς στόχους και προχωρώ βήμα -βήμα.

Αυτό έχω μάθει από τους γονείς μου.

Είμαι ευχαριστημένος για όσα έχουν γίνει έως τώρα και είμαι έτοιμος για κάθε νέο που θα προκύψει…..

Ερώτηση: Τελικά, η Τέχνη του κρασιού είναι η ίδια η Τέχνη της ζωής;

Απάντηση: Όπως η ζωή έτσι και η το κρασί εμπεριέχει χαρές, λύπες, απογοητεύσεις, εκπλήξεις αλλά στο τέλος η επίγευσή τους είναι υπέροχη!

Ερώτηση: Αν η ζωή ήταν κρασί, τι γεύση θα είχε;

Απάντηση: Ξεκάθαρα γλυκό……

 

Βάσω Μπαλαμπάνη

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Να κάνουμε την καρδιά μας φάτνη και να γεννηθεί ο Χριστός μέσα μας - Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος αναλύει στο Ηχόραμα 100,8 το μήνυμα των Χριστουγέννων
Δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις σε αυτή την κατηγορία