Για την παράσταση «Άγουρα Κεράσια» και τα νοήματά-μηνύματά της, η οποία παρουσιάζεται την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στην Καρδίτσα, μίλησε αποκλειστικά στο Ηχόραμα 100,8 ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος.
Ο βραβευμένος με 4 κρατικά βραβεία του Υπουργείου Πολιτισμού Μιχαήλ Άνθης, συνθέτει ένα σοκαριστικό θρίλερ ενδοοικογενειακής βίας, για να μας πει πως… «καμιά φορά η σιωπή κάνει τον πιο επικίνδυνο θόρυβο».
Το έργο που κέρδισε κοινό και κριτικούς έρχεται με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Αυτό το σπουδαίο έργο, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Καζάκος και η Τάνια Τρύπη, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το Καρδιτσιώτικο κοινό την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, και ώρα 21:00, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.
Ο Κωνσταντίνος Καζάκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 13:00-14:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη όπου τόνισε τα ακόλουθα:

«Είναι ένα έργο το οποίο το παίζουμε τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι η τελευταία σκηνοθεσία κρατική που έκανε ο Μανούσος Μανουσάκης ο οποίος – δεν το γνωρίζει πολύ ο κόσμος – εκτός από τηλεοπτικός σκηνοθέτης και κινηματογραφικός, ήταν και θεατρικός.
Ήταν από τους σκηνοθέτες που ΄΄σκάβουν΄΄ σε βάθος.
Είναι ένα έργο ελληνικό το οποίο μιλάει για πράγματα τα οποία, δυστυχώς, μας αφορούν. Που δεν θα έπρεπε αλλά μας αφορούν. Και, δυστυχώς, είναι και επίκαιρα.
Μιλάει, δηλαδή, για την ενδοοικογενειακή βία, για το σχολικό bulling, για τις σχέσεις γονιών με το παιδί, για τις σχέσεις του ζευγαριού μεταξύ τους.
Είναι ένα πολύ ωραίο έργο, δυνατό έργο και το ωραίο είναι ότι, όταν τελειώνει η παράσταση, δεν είναι κανένας θεατής αδιάφορος.
Είναι όλοι κάπως, είναι όλοι σε κάποια κατάσταση.
Άλλος είναι θυμωμένος, άλλος είναι συγκινημένος. Όλοι είναι κάπως.
Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση, είναι ΄΄νίκη΄΄ για την παράσταση.
Γιατί εμάς αυτή είναι η δουλειά μας.
Να προβληματίζουμε, να ανοίγουμε ΄΄παραθυράκια΄΄ σκέψης στον θεατή.
Και πρέπει να έχουμε ανοιχτό το μυαλό μας και τις κεραίες μας γιατί συμβαίνουν άσχημα πράγματα γύρω μας και μπορεί να συμβαίνουν και δίπλα μας. Μπορεί να συμβαίνουν στο διπλανό μας σπίτι, μπορεί να συμβαίνουν και στο δικό μας σπίτι.
Και να μην έχουμε πάρει χαμπάρι.
Και όταν τα παίρνουμε χαμπάρι, πρέπει να μιλάμε.
Να μιλάμε. Να ΄΄σπάει΄΄ το ΄΄σπυρί΄΄.
Όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Που είναι εξαιρετικά δύσκολο ένα κακοποιημένο άτομο να πρέπει να βρει το θάρρος να μιλήσει, πρέπει να γίνει.
Αλλιώς, αυτό θα γιγαντώνεται. Το ΄΄σπυρί΄΄ θα γίνει ΄΄γάγγραινα΄΄ μετά.
Και είναι σημαντικό να έχουμε τις ΄΄κεραίες΄΄ μας ανοιχτές, να αφουγκραζόμαστε τι συμβαίνει».
Βάσω Μπαλαμπάνη

“Άγουρα Κεράσια”
του Μιχαήλ Άνθη Στην Καρδίτσα
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΤΡΙΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00
Πρωταγωνιστούν: Τάνια Τρύπη & Κωνσταντίνος Καζάκος
Στάθης και Φανή ζουν την φαινομενικά ήσυχη σχέση τους σε κάποια γωνιά της ελληνικής επαρχίας. Εκείνος γιατρός και πολλά υποσχόμενο κομματικό στέλεχος, εκείνη manager development σε πρόωρη απόσυρση, προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στην 15χρονη κόρη τους Μαρία. Πίσω, όμως, απ’ την ειδυλλιακή ησυχία, ένα τέρας καραδοκεί. Η Μαρία φέρεται αψυχολόγητα, λείπει απ’ το σπίτι τις πιο απίθανες ώρες, καπνίζει γυμνή χόρτο με τους συμμαθητές της στις τουαλέτες του σχολείου. Βίντεο με την ίδια σε άσεμνες πόζες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Ο πατέρας της καταφέρνει να κουκουλώσει τον όποιο αντίκτυπο. Η Μαρία όμως δεν το βάζει κάτω. Επιμένει. Για κάποιο δικό της λόγο μοιάζει να θέλει να γίνουν γνωστά όσα κάνει, ώσπου ένα βράδυ…
Το τέρας αρχίζει να ξεπροβάλει. Κι όσο σκοτεινό είναι, άλλο τόσο αμείλικτο φως εκπέμπει. Ένα φως τόσο αποκαλυπτικό, όσο και οι ζωγραφιές της μικρής που συνθέτουν το φριχτό παρασκήνιο.
Ο βραβευμένος με 4 κρατικά βραβεία του Υπουργείου Πολιτισμού Μιχαήλ Άνθης, συνθέτει ένα σοκαριστικό θρίλερ ενδοοικογενειακής βίας, για να μας πει πως… «καμιά φορά η σιωπή κάνει τον πιο επικίνδυνο θόρυβο».

Το έργο που κέρδισε κοινό και κριτικούς έρχεται με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.
Συντελεστές
Κείμενο: Μιχαήλ Άνθης
Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ελεάννα Πλέσσα, Μάγια Πολιτάκη
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαργαρίτα Τζαννέτου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Φωτογραφία: Γιώργος Βέργαδος
Ήχος & Φως: Λεωνίδας Φουντούλης
Παίζουν:
Τάνια Τρύπη
Κωνσταντίνος Καζάκος
Στο τσέλο ο Σταύρος Παργινός
Μαρία: Η φωνή της Τζένης Καζάκου
Παραγωγή: Μίμησις Πράξεως
Διάρκεια: 90 Λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 18 ευρώ
Μειωμένο: 15 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)













