Ειδήσεις

Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε 102 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας


Με παρεμβάσεις συνολικού μήκους 102 χιλιομέτρων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος συντήρησης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των μετακινήσεων και στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο δύο εργολαβιών οδικής ασφάλειας που βρίσκονται σε εξέλιξη, ολοκληρώθηκαν εκτεταμένες εργασίες ανανέωσης των οριζόντιων διαγραμμίσεων σε βασικούς οδικούς άξονες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας, κ. Κώστας Τέλιος, πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στα σημεία των παρεμβάσεων, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας, κ. Φωτεινή Καλλιάρα, και τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου, κ. Αναστάσιο  Σιαπέρα.

Οι εργασίες διαγράμμισης που ολοκληρώθηκαν αφορούν τους ακόλουθους οδικούς άξονες:

  • Μητρόπολη – Καλύβια Πεζούλας
  • Καρδίτσα – Αγιοπηγή – Κέδρος
  • Καρδίτσα – Μητρόπολη
  • Μητρόπολη – Τσαρδάκι
  • Καρδίτσα – Δέλτα
  • Δέλτα – Μάρκο – Παλαμάς
  • Κόμβος Ε65 – Σοφάδες – Όρια Νομού Φθιώτιδας

Για την εκτέλεση των εργασιών χρησιμοποιήθηκαν υλικά υψηλής ανθεκτικότητας και ανακλαστικότητας, με στόχο τη βελτίωση της ορατότητας και τη σαφέστερη οριοθέτηση των λωρίδων κυκλοφορίας και των άκρων του οδοστρώματος.

Η σημασία των παρεμβάσεων είναι ιδιαίτερα ουσιαστική κατά τις νυχτερινές μετακινήσεις, αλλά και σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, όταν η ευκρινής διαγράμμιση συμβάλλει καθοριστικά στον ασφαλή προσανατολισμό των οδηγών.

Πρόκειται για εργασίες που ενισχύουν την καθημερινή λειτουργικότητα του οδικού δικτύου, εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις των κατοίκων, των επαγγελματιών, των αγροτών και των επισκεπτών της περιοχής.

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας, κ. Κώστας Τέλιος, τόνισε:

«Η οδική ασφάλεια απαιτεί διαρκή φροντίδα, συστηματικές παρεμβάσεις και συνέπεια στην υλοποίηση των έργων. Η ολοκλήρωση διαγραμμίσεων σε 102 χιλιόμετρα του οδικού μας δικτύου αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση που βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας και ενισχύει την ασφάλεια των οδηγών.

Η σωστή διαγράμμιση είναι βασική προϋπόθεση για την ασφαλή μετακίνηση, ιδιαίτερα τη νύχτα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό και αντιμετωπίζουμε τη συντήρηση του οδικού δικτύου με τη σοβαρότητα που απαιτεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με συγκεκριμένο σχεδιασμό, αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και στενή συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες.

Στόχος μας είναι ένα οδικό δίκτυο πιο ασφαλές, πιο λειτουργικό και αντάξιο των πραγματικών αναγκών του τόπου μας. Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται, γιατί η ασφάλεια στους δρόμους είναι μια ευθύνη που απαιτεί καθημερινή παρουσία και ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Προηγούμενο άρθρο Αστέριος Γ. Βασιλάκος: Εργαλειοποιούν..... τη Διεκδίκηση του Φράγματος Μουζακίου
Επόμενο άρθρο «HOME LINE»: Λευκά Είδη αρίστης ποιότητας, που αντέχουν στον χρόνο και ομορφαίνουν τον χώρο!!!