Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Μάρτιο 2024


Στη διάρκεια του Μαρτίου τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησαν σειρά από δράσεις με αποδέκτες τον γενικό πληθυσμό αλλά και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης. Οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο τόσο την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για θέματα εξάρτησης όσο και την προσέγγιση των Φορέων που απασχολούνται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων.

Εβδομαδιαία ήταν και η παρουσία της Μονάδας στην Καρδίτσα με τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Παυσίλυπο) και την πραγματοποίηση συναντήσεων συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και μέλη της οικογένειάς τους. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε προστατευμένο χώρο, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις.

Ολοκληρώθηκαν επίσης οι συναντήσεις στο 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας στο πλαίσιο του προγράμματος “Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας”.

Η Κινητή Μονάδα διατήρησε σταθερή παρουσία στον Βόλο, παρέχοντας φροντίδα σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίηση τους και τη μείωση της βλάβης.

Οι παρεμβάσεις του μήνα συνεχίστηκαν με την παρουσία του προσωπικού της Κινητής Μονάδας στην Καλαμπάκα, όπου σε συνεργασία με το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρικάλων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση για την πρόληψη των εξαρτήσεων στη Β’ τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμπάκας.

Στον Δήμο Τεμπών, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τον κ. Παντελή Κωνσταντίνου,  Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου με στόχο τη συνεργασία και τη διασύνδεση.

Στη Λάρισα τα στελέχη της Κινητής Μονάδας διοργάνωσαν ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Λάρισας και το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΙ ΛΑΡΙΣΑΣ,  με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινότητας σχετικά με την πολλαπλότητα του ρόλου της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021 – 2027» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410 253936& 6985196578

E-mail: kmlarissa@kethea-exodos.gr

Προηγούμενο άρθρο Τιμητικό αφιέρωμα στην Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη από το Κ.Ι.Λ.Ε. Απόλλων
Επόμενο άρθρο H ELVIAL στηρίζει την ανώτατη εκπαίδευση: Τα συστήματα αλουμινίου της πρωταγωνιστούν στο ανακαινισμένο κτίριο «West Hall» του ACT (American College of Thessaloniki)